Rödvin & KonMari- I den heliga moderns skam, Amen.

 
Ät dig smal, så får du mer sex i ditt förhållande, med mannen som visar 10 tecken på otrohet och då kan du vara nöjd med din kropp. Sommarkroppen som kommer i form med den nya superdieten gör att ni kan överleva småbarnsåren. Bli hårfri, glad och lycklig så vet du om du är utbränd genom fem enkla frågor och laga mat på fem minuter. Se på glada kossor som släpps fria, stek dem sen näringsrikt från grunden i klimathotet som råder. Bort med mammakilona och finn lugnet i yoga och hitta snabbt din jävla inre frid. 
 
I mammatidningarnas och den heliga moderns namn. Amen. 
 
 
En evighet sedan tinder-Bengan blev din man och klådan du stillade med receptbelagda super-piller sprider sig nu långsamt men säkert från glada kroppsdelar till hjärnhalvan för tjat och gnäll. Visserligen har Bengan både flit och finess när det kommer till bilhållning. Men i bilen tänker du inte hålla famlijemiddag. Om inte krisen verkligen råder. 
 
Du läser tidningar om viktnedgång, motgång, framgång och när Bengan vill skeda har du inte tid, du läser om hur äktenskapet ska räddas. Soffsovning, sömnläsa nätter och sjuka barn. Halvfabrikat och helångest. Du skrollar instagram och förstår inte hur Stina och Per kan åka på SPA varje månad. Inte bara för att er ekonomi inte skulle klara det- men impulsen att dränka Bengan till ljudet av panflöjt och utrotningshotade valar hade troligtvis en dag blivit för stark. Visst älskar du honom, du vill bara inte att han ska andas alltid. 
 
 
 
Du googlar viktväktarna + points på rödvin och bestämmer dig för att skippa fikan på jobbet i morgon till fördel för ett glas vin. Du får feeling och googlar igenom internets totala utbud. Du diagnostiserar dig med tre tämligen alvarliga psykiska åkommor och 4 dödsdomar. Du tar ett andra glas eftersom du troligtvis kommer dö redan innan morgondagen. Det visar sig att du är bättre på att dricka vin än ställa dödsdiagnoser och överlever natten. En dag utan jobbfika väntar. 
 
Du fikar ändå, rebell ut i fingertopparna tänker du och tar en tugga av dammsugaren. Dammsugare är ju ett konstigt namn på en kaka och kommer på att du under vinets infytande igår anmälde dig till er städkurs Konmari. Bara en idiot väljer städning som hobby.
 
Du hämtar barnen, lagar middag, lyssnar på pepp-podden och bestämmer dig för att springa en runda efter maten. Efter maten med två barn visar sig bli klockan 22 och ingen pepp-podd i världen kan få dig utanför dörren utan våld. Du besöker internet, googlar dina points, anmäler dig till en spanskakurs som du kommer avboka i morgon. Läser en artikel om hur du bäst är singel i storstan. Du tittar på din snarkande gamla tinder-dejt, smyger ner i köket och tripplar dina points med chokladkaka och mjölk. Raderar viktväktarna från historiken och är nöjd för en stund. För en singel i stan tvingas nog gå på den där KonMari kursen, gå på första tinder-dejten med en Bengan och ha hela klådan framför sig. Och du vet innerst inne, att inre lugn, KonMari och rogivande SPA bara är en bluff. 
 
/ Karin Wikström 
 
PS. Bloggen har varit i torka då jag just nu läser Historia och Columbus dödar all min skrivlust. Jag är dock glad att ni hänger kvar!
PS2. Glöm inte gilla knappen om ni gillar läsningen <3