Törnrosa, Tinder & Klamydia

Så fick prinsen sin prinsessa och så levde de lyckliga i alla sina dar”. Det är vad vi läser i sagorna (troligtvis skrivna av en berusad man eller en nykär kvinna). De får varandra och inget annat har någon betydelse. Här omnämns inga nattvak, inga måndagar, inget smaskande, ingen småbarnstrots. En tidig indoktrinering om hur livet ska se ut, hur lyckan uppnås.

 Du blir äldre, skaffar tinder-konto, swipear höger, dejtar Bengan. Får både klamydia och befruktning (då Bengan varit på Tinder en tid längre än dig) Ni skaffar radhus och barn nummer två, begagnad bil och livförsäkring. Dör Bengan (inte helt otänkbart med tanke på den trimmade åkgräsklipparen i kombination med hans förkärlek till starköl) ska du kunna rorunt både hushåll och husvagn. Ni har ordnat det bra, tillsvidaretjänst och bra låneränta. Skatteåterbäring och semesterveckor.Lyckliga i alla sina dar!

 Sen kommer vuxenlivets sagobok, Instagram. Skedad av Bengan (om ni inte sover i vars en säng med vars ett barn vill säga) scrollar du igenom senaste dygnets uppdateringar. carpediem_89 har visst fått en push present av sin man (present kvinnan får vid barnafödande) i form av en Mulberryväska. Du armbågar Bengan lite diskret och tänker tillbaka på din egen push-present: en 4 kilos bebis och en moderkaka. Carpediem_89 hade det bra hon. Lycklig i alla sina dar.

Intagramkontot Nova_lis_mamma har visst renoverat köket tillsammans med vem du antar vara Nova-li. Enligt bilden har modern i fråga alltså monterat ner och upp ett helt kök i sällskap av sin åtta månaders bebis. Längre kommer du inte i tanken innan din jämngamla avkomma gör sig hörd. Han har ju sovit i egen säng i säkert 7 minuter och vrålar nu för full hals. Undra om det ens hade gått att ta sig från köket till verktygslådan och tillbaka under ditt barns sovpass tänker du.

Dagarna går och du tar ut svängarna i tillvaron: en tur till Ica maxi på tumanhand! Barnfritt och stadens egna hänt extra- Britt Hörsägen rotandes i frysdisken!Hon hälsar på dig i vanlig ordning, redo att leverera stadens senaste nytt. Du har väl hört att Lisas (Carpediem_89)man har haft en affär under HELA hennes graviditet? Jo visst är det sant. Stackarn kom visst på honom sms:a sin revisor mitt under krystvärkarna! Jodå. Hon fick en påkostad väska för att glömma alltihop. Men frågar du mig så har han alltid varit lite lömsk. Revisorn vet du nog vem det är? Hon har en dotter i samma ålder som ditt barn… Nova-Li! Tydligen så hade han hjälpt henne renovera köket medans mamman satt barnvakt. Ja, jag säger då det!

 Du tackar Inga-Britt för pratstunden och ryktesspridningen för insikten. Du lägger omsorgsfullt ner en fryst färdigpizza i din kundvagn och skänker en tanke åt alla sagofigurer på sociala medier. Vilken tur att du vet att lycka är en del i vårt belöningssystem och inte kan utgöras av en specifik händelse (speciellt inte att få en man i alla sina dar?).

 Du kommer hem till Bengan och dina 2,2 barn. Hunden är halt och barnen har bejakat sin kreativa sida genom att plantera om dina krukväxter i kastrullskåpet. Du slänger in pizzan i ugnen, pimpar den med en färsk tomat. Du ropar barnen till bordet men skriker STOPP innan deras fingrar når fram. Du tar en bild på kanten av pizzan, lägger på ett filter tagar #hembakadsurdegspizza #mumlife och publicerar bilden.

Du äter din ljugarpizza och skiter i vilket. Väljer att vara Gaston istället för Törnrosa. För du vet att sagor borde sluta med: och så filtrerade dem livet, lyckliga ibland, olyckliga ibland. I alla sina dar.

 

 
 
/ Karin
 
PS! Glöm inte gilla-knappen om ni gillar läsningen, så jag vet vad ni vill läsa! <3

Kommentarer :

#1: Ida

Hurra för att jag hittade din blogg. SÅ BRA, hahaha!!

Svar: Men välkommen hit 💕😃 & tack 🥰😘
Karin Wikström

skriven
#2: Kristina

Så klockrent 🙌🏼❤️

skriven
#3: Emma

Hahaha så himla bra och mitt i prick! Tack för skratten och ditt underbara sätt att skriva!

skriven

Kommentera inlägget här :