Ringa mamman, soc eller 112? Tre tips för dummies.

Mammamaffian. Lika välkommen efter barnafödsel som hemorrojder och försäkringskassan. Ändå möts man ständigt av deras antågande, deras sockerfria grötpinnar, deras välplanerade utflykter, deras välkammade ungar och deras medicinska kunskaper. Mest håller dem sig i mammagrupper på internet, men vi finner även ett och annat exemplar på gator och torg, kanske på din lokala Ica affär eller i din nystartade barnvagnsgrupp. Du frågar om de testat välling för att få bebisen att sova bättre på natten. De skickar en länk över palmolja, regnskogens utrotning, ett halvt A4 om varför barn vaknar ofta, hjärnans utveckling och deras egna c-uppsats i moderskap.

Jag är en sån som nästan aldrig lyckas med någonting barnrelaterat. Inget annat heller för den delen. MEN- jag tycker ändå det finns ett men.. bortom all moralisering och alla pekpinnar finns en bunte mammor som är en del av mammamaffian- samtidigt som de är totalt gränslösa och omdömeslösa. De som numera ropar MOM SHAMING när någon i all välmening tänker att ett sjukhubesök kan sitta på sin plats när hon i mammaforumet skriver ”Axels öra trillade av igår.. sitter i kö till 1177- men någon kanske kan svara om silvertejp eller björnklister fungerar bäst? Följt av:Sluta shamea mig för att jag inte åker till sjukhuset med Axels öra. Han har faktiskt ett till och jag gör det jag tror är bäst för min son. 

Mom shaming är någon jag verkligen arbetat emot, skrivit diverse artiklar och inlägg om hur mammor borde hålla ihop, inte läxa upp varandra och moralisera över struntsaker och sluta ge tips som inte efterfrågats i frågor som aldrig ställts. Men låt oss inte gömma oss bakom begreppet för att fria oss själva från allt typ av ansvar eller konsekvenstänk. Låt oss inte skrika mom shaming i tid och otid tills det blir verkningslöst och uttjatat. 

Förhållningsregler mammagrupper- för dummies

Om jag frågar om tips på saftsort, skriv inte mjölk.

Om jag säger att jag tar heroin till morgonkaffet, ring soc.

Om jag säger att jag inte orkar med mina barn, ring mig.

 

Enkelt, eller hur?

 

 

/ Karin 

Kommentarer :

#1: Linnéa Lundgren

Hahaha åååh!! Det här kan ha varit det bästa inlägget i ämnet jag läst, någonsin! 😍😍 Skrattar o grät inombords samtidigt, så pricksäkert o rätt vartenda ord! Får jag dela din text?

Hoppas du får en underbar dag i aprilsolen 🤗

Svar: Åh vad glad jag blir! Tack. ❤️ självklart får du dela! Kram
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :