Tar du liket, så tar jag disken?

När Facebook påminner en om vilka typer av problem man ställdes inför innan man fick barn.


2015-05-03
Said säger: Du, är inte det en människa som ligger där? Och pekar ut på gräsmattan.

(Jag vill poängtera att det säkerligen finns fler anledningar till att jag inte är rätt person att hitta en (eventuellt) död kropp tillsammans med. Dock är nedan punkter upplevda i närtid, vilket gör att fokus på just dessa anledningar känns naturligt)

Jag bidrar efter frågan med följande:

1. Jag spenderar hiskeligt lång tid med ljussättning inomhus för att avgöra vad det kan röra sig om utanför fönstret. Släck lampan. Tänd lampan. Ni fattar.
2. Lika lång tid spenderas på att bilda uppfattning om huruvida "människokroppens" huvud ligger i riktning parkering, eller om det rentutav är fötterna man skymtar. 
3. Jag skickar ut Said för uppdrag "dödkropp" och rekommenderar en varm tröja - om insatsen blir långvarig. 
4. Jag ber Said rasta Selma (hund) , när han ändå ska bedöma levnad, kan Selma passa på att kvällskissa. (Tydligen inga ärenden man normalt kombinerar)
5. När Said kommer tillbaka in är jag mer intresserad av återkoppling rörande Selmas uträttade ärende och glömmer helt bort misstänkt död person.
6. När jag får reda på att de rörde sig om ett fält träd & ingen var död kände jag direkt att de var väldig tur för mig. Inte för misstänktdödkropp- utan för mig.

/ Karin 

( idag hade ingen lagt märke till det främmande föremålet. Hade någon mot förmodan noterat det ändå hade den någon bara väntan på att den andre skulle agera. Uppdraget hade troligtvis ställts gentemot en nattning eller en tömning av diskmaskinen. Kollar du liket så kan jag diska?) 

Kommentarer :

#1: Anonym

Haha, jag kan relatera totalt, jag (och mina föräldrar) är inte heller rätt person att hitta ett lik med. Följande scen utspelade sig på en rastplats:Vi satt inne i volvon och fikade då det var kallt ute. Jag: det där ser ut som en död hund i snön! Föräldrarna:oj. Sedan sitter familjen och äter sina mackor i säkert 10 min och stirrar på misstänkt död/döende hund tills jag skickas ut för att kolla. Jag smyger fram och petar med tån, den är hård och jag hoppar flera meter bakåt. Tills jag äntligen plötsligt förstår att det är nån form av hundstaty i trä :).

skriven

Kommentera inlägget här :