14kronorsläppar & hjärnbrist.

När man är mamma på riktigt. Då roffar man i förbifarten med sig ett 14-kronors läppstift inne på Willys när man springer upp & ned i gångarna för att lokalisera  blöjor & våtservetter. Man vet med sig att ett läppstift  värt 14 kronor inte kommer göra några underverk för utseendet & de 14 tveklöst hade gjort större nytta investerade i ett paket kaffe. 
Men ändå. Läppstift är ju piff & stan kommer du aldrig orka besöka denna sidan av året ändå. Såld till den osminkade kvinnan som ser ut som en urvriden kökssvamp i huvudet. 

När man är mamma på riktigt blir man så in i vassen glad när den minste släpper tutten för en sekund & man har fri löpväg till köket & tillbaka. En flabb kaffe & en ledsen macka. Vilken tur att 14-kronors läppstiftet ligger bredvid brödpåsen, när livet inte är roligare än mackskalkar & marathonamningar. På med läppstift, rolig min i spegeln, skratt från sambon & tillbaka i soffan.

När man är mamma på riktigt har man oftast lågt järnvärde (&hjärnvärde). Det kan hända att man akut får slänga sig i bilen & till vårdcentralen för blodprov, när en tid erbjuds. Amma, söva hejdå bebis & man har knappt tid att ta på sig skorna då man vill vara tillbaka innan man ens har lämnat bostaden. Tänk om hon vaknar!? 

När man är sambo till en mamma på riktigt är det bra om man här är lite observant. Att man synar mamman lite snabbt innan hon far iväg. Om man då upptäcker att hon mitt i sitt bleka ansikte, toviga hår & hormonsvettiga linne bär ett rött 14 kronorsläppstift från Willys runt halva munnen- då är det dags att säga stopp. 

Idag utspelades ovan scenario i vårt liv. Jag är kvinnan i berättelsen. Tyvärr är inte Said sambon/ mannen. Jag är därför även den som åkte till vårdcentralen iklädd endast halvmålade 14-kronorsläppar & en stor dos skam. 
(null)


/ Karin 


Kommentera inlägget här :