En rumpsnobbs vardagslyx.

 
En sak som sägs vara en befrielse med det så kallade vuxenlivet är att man inte behöver bry sig nämnvärt om sitt utseende. Det levnadssättet har jag anammat i sin helhet denna sommar. Postgravid, ammande i värmebölja med två små barn har min omgivning fått vara tacksam om jag lyckats stoppa amningsinläggen på plats. Att jag haft väldoftande som målsättning i klädväg istället för åldersadekvat eller aktuellt årtionde i åtanke har knappast gått någon förbi. 
 
Så min tanke är då- vad är viktigt som småbarnsföräldrer? mer än överlevnad för alla parter (vilket för övrigt höll på att gå åt skogen igår då Melker satte en banan i halsen) Jag funderade en stund och kom fram till följande:
 
  • Mjukt toapapper det du trodde var ett område som inte behövde omvårdnad eller eftertanke under alla dina unga år förtjänar ett maxat underhåll som äldre. Eldorado toapapper är för de unga som inte bryr sig om comfort. En rumpsnobb,kort och gott.
  • Välorganiserade shoppinglistor jag är ju typen som gärna svassar runt i gångarna, dragandes på min kundkorg, där jag stoppar varor utifrån färg och form snarare än användningsområde. I mina unga dar ledde detta ofta till att jag hade skafferiet fullt av exotiska téer, utomjordiska fröer och ätbar tvål. När det väl var dags för middag var det stört omöjligt att koka ihop något ätbart, trots det väl tilltagna kvittot som bevis på min storhandling. För mig är det fortfarande en ynnest att handla och korridorerna besöks lika flitigt. Dock uppskattar jag (eller den som ska stå för kvällens matlagning) en lista att följa under turen och vad är bättre än en lista organiserad utifrån tilltänkt affär? gärna färgkordinerad.
  • Sovande barn finns det någon småbarnsförälder som aldrig redan innan lunch längtat till kvällen? Man tittar på sina super (aktiva) avkommor och tänker "hur i helvete hamnade jag här". Som ung ville jag ha en tidsmaskin som kunde föra mig till en awesome framtid (innehållandes flygande bilar, såklart) eller bak till ett möte med någon framliden superstjärna (för att få denna att skriva med mig i sitt testamente). Idag vill jag ha en tidsmaskin för att få dagen att passera, Vem bryr sig om framtiden? den som inte är ett par timmar senare och innehåller ensamhet, mjukt toapapper och välorganiserade shoppinglistor, vill säga.
 
Listan hade  givetvis kunnat göras längre - om tiden fanns, tidsmaskinen fungerat eller barnet varit sovande. Vad uppskattar ni i er vardag?
 
 

Glass & andra droger.

När Said serverar glass till Melker:
Melker du är världens bästa! Klart du ska få glass. Du ska få allt du vill ha, alltid! Så mycket älskar vi dig!

(Går några sekunder & hör hur det muttras i köket) 

Fast droger kommer vi aldrig att ge dig Melker. Där är det nolltolerans. 

Bra ändå, att vara tydlig i tid.

Samsovning och hjärnsamarbete.

 
För att ge er ett exempel på hur min hjärna vägrar samarbeta med mig för en trevligare tillvaro:
 
Verklighet: Jag sover tillsammans med Edith i vår säng. Vaknar i genomsnitt en gång per timme hela natten.
 
Drömmer: Att jag sover tillsammans med Edith i vår säng. Vaknar i genomsnitt en gång per timme hela natten.
 
 
 
Jag kunde väl åtminstonde, under den lila tidens sömn, drömt att jag sov en hel natt.