Ikeacertifiera ditt samboskap med tre förberedande steg!

 
Det sägs att det ultimata testet av ett förhållande är att gemensamt sätta ihop en möbel från Ikea. Personligen tycker jag det är att att nonchalera en stor del av riskmomenten. Har man kommit ända dit, att man tillsammans, gemensamt & ihop, monterar en Ikeamöbel måste detta betyda att man klarat sig igenom hela varuhuset-och fortfarande är ett par! Grattis säger jag! Ni har med den prestationen uppgraderat ert förhållande från "sambos" till Ikea certifierat färhållande.
 
  • Den första punkten som utmanar vid ett ikeabesök är orienteringen. Är du inte helt övertygad om huruvida er samarbetsförmåga och kartläsning hade kunnat ta er levande ut ur en skog, så rekomenderar jag er att börja där. Ta med din partner, åk på orientering (antingen organiserad eller så springer ni helt enkelt rakt ut i en skog i valfritt väderstreck för att sedan se om ni gemensamt kan hitta ut) Hittar ni ut eller fram, beroende på metod ni väljer, inom en viss angiven tid, samt att ni inte gått till personligt angrepp mer än 4 ggr per person och timme- då kan ni överväga Ikea. Om ni inte överelever utan dör i skogen kan ni trösta er med att ni inte kommit längre än till Ikeas soffavdelning innan ni gått samma öde till mötes. 
  • Punkt nummer två att ta i beaktning innan beslut om besök är tycke och smak. Denna fråga handlar egentligen inte så mycket om huruvida någon föredrar ett vitt eller ett svart vitrinskåp, sånt kan man reda ut- nej det handlar om inställning till utseende kontra behov & funktion. Det är lätt att bli lurad att tro att man är en person som föredrar funkion framför utseende eller tvärt om. Detta är sannerligen ingen diskussion att hålla i ett varuhus som kryllar av smarta lösningar för enskilt boende och planlösningar för 23 kvm ettor. Nej, även här kan det vara bra att göra ett test innan. Ta med din partner, packa med en kasse med fula ofunktionella saker och en med fina funktionella saker. Ro sedan ut till mitten av en sjö och försök där besluta vilken kasse ni ska ha med er tillbaka in till land. Om din partner väljer de saker som du anser vara fula och ofunktionella kan du med enkelhet låta partnern stå för sitt val och sällskapa ofunktionella ting nere i sjön, Du kan sedan ta dina fina saker och lugnt ro tillbaka in till land med både din inredning och din dyrbara tid i behåll. Har din partner däremot förstått vad som passar i ert gemensamma hem och funktionen av detsamma- ta med partnert tillbaka och kryssa i rutan "tycke och smak" på enkäten "förberedande test inför Ikea". Ni är nu nära ett besök!
  • Den tredje och sista kritiska punkten handlar främst om tålamod i situationer som man själv anser borde vara tålamodsbefriande. Är du det minsta osäker på hur du och din partner gemensamt hade hanterat att laga en spagetti och köttfärssås, utan huvudingredienser såsom pasta och köttfärs- börja där. Köp hem de varor ni behöver och släng sedan de varorna ni verkligen behöver för att få rätten komplett. Lyckas ni ändå hålla modet uppe och kanske till och med nöjer er med att bara äta vars en lök till middag (kan jämföras med att köpa ett matbord men endast komma hem med bordsskivan) då har ni härmed avklarat den sista och avgörande punkten för Ikeabesök! Grattis!
 
Detta är alltså endast en vägledning och är ännu ej vetenskapligt bevisat. Jag torde mig dock kunna garantera att ni med hjälp av dessa riktlinjer och test inför själva slutprovet minskar risken för seperation vid besök avsevärt! Leder besöket trots detta till seperation eller någons död vill jag poängtera att ni gjort ett bra förberedande arbete och att vissa par helt enkelt aldrig är menade för den stora prövningen. 
 
(Är du man och dessutom går på Ikea med en gravid sambo, då kan du förbereda dig på att "vi åker till Ikea och köper nya glas" KAN innebära att ni kommer hem med 345 doftljus, en blomma ii desperat behov av omsorg, ett nytt kök och 94 prydnadskuddar. Mitt tips till dig är då- montera köket och förringa inte en blommas levnadsvärde).
 
 
En preggopaus i korgen för fynd. Medtages på egen risk. 
 
 
/ Karin 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Höstdeprimerad eller bara bitter? Kanske trött på att vara gravid? Eller varför inte en kombination?😉✌️

Svar: Bitterhet utgör en stor del av min blogg, letar du solsken & uppmuntran får du nog läsa hos någon annan ;)
Karin Wikström

skriven
#2: Elisa

Haha! så mycket igenkänning i detta. Jag och sambon har överlevt Ikea många gånger, men med kompromisser. Det ska gå fort, man ska veta vad man ska ha och inget onödigt tittande eller klämmande på saker. Det får istället mamma följa med på... :)

Svar: Haha, ja det krävs strategier! =)
Karin Wikström

skriven
#3: fia

Utmaning att våga sig in på Ikea! Där tänker jag att man blir så stressad och trött att man lätt kan föda för tidigt... :O :D

Puss
Mora di

Svar: ja det är så dumt så! på tisdag blir det Ullared. Snacka om att utmana ödet haha! puss
Karin Wikström

skriven
#4: Puk / KaosCo.se

Är gift med en orienterare och det värdelöst på Ikea eftersom han är helt fokuserad på att a) hitta kontrollpunkterna i form av förbestämda produkter b) välja den väg som går snabbast att forcera c) genomföra ovanstående på kortast tid

Med andra ord kräver våra gemensamma Ikea-besök en del förberedelser från min sida om jag inte vill ha ett regelrätt träningspass.

😁

PS Härlig blogg!

Svar: Haha underbar kommentar! Tack!
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :