Julstök & nitroglycerin.

Dagens Said
"men du, tror du inte förlossningen kommer gå rätt fort denna gång också.. du kommer inte ha tid att mysa i badet & så".
(Mysa?! Minns du vår etta med kök? Prova krysta ut den genom valfri kroppsöppning & kom sen tillbaka och säg mys & förlossning i samma mening en gång till) 
Dagens modersfail:
På grund av eget mående är min empati lite i högkant. När Melker visade upp förkylningssymptom blev därför min spontana reaktion: klart grabben ska ha lite nyponsoppa! Sen lite Pippi Långstrump! 
(Lärdom: att ge nyponsoppa till ett barn kan liknas vid att ge nitroglycerin intravenöst. Pippi efteråt? Snarare en komprimerad version av Stockholm marathon med inslag av elitgymnastik... minus elitkunslap) 
Dagens skämskudde: 
(Skyddat nummer ringer)
Jag: Är ni påvääääääääg? 
Kvinna i luren: ehhhh vem är detta?
Jag: ehhh vem e du själv?
Kvinna i luren: jag ringer från försäkringskassan! 
Jag: jahaaaa jag trodde det var min pappa, han ska flyga till Malta idag & ja...han ringer från skyddat nummer ibland & jag trodde..... (5 min senare)... men dåså försäkringskassan! Hej! 
Kvinna i luren: ja haha, men vem pratar jag med? 
(Ibland är jag bara så exceptionellt dålig på att föra en normal konversation. Det blir antingen för mycket - eller för lite. När försäkringskassan ringer känns det lite surrealistiskt, lite som om konungen själv slagit en signal. Man har ju liksom funderar på om de verkligen har en telefon) 
Dagens känslomässiga uppoffring: för inte alltför länge sedan köpte Said på eget bevåg en retrovagn av sittmodell, som saknade både hela hjul & sufflett. Min förvåning & min kritik kunde inte döljas & missnöjet växte tillsammans med avgiften från auktionsfirman, som höjdes för varje dag ingen ångerfull köpare hämtade ut det vunna objektet (väljer att skriva objektet då det måste finnas någon form av kriterie för att en vagn ska kallas just vagn). Idag kompenserade Said sitt dåliga köp med inte mindre än tre bra köp av adventsljusstakar. Min tidigare kritik har gjort att Saids loppis-självförtroende är i botten & måste uppmuntras, den som vill eller inte. 
(Vi har nu ljusstakarna på plats & jag har givetvis gjort allt i min makt för vedergällning -fotat till instagram, berömt, dragit förlängningssladd & jämfört nypriser på nätet. Men han är för sargad. Just nu pratar vi om köpet i fem minuters intervaller med beröm & uppmuntran som tydlig röd tråd).

(null)
Omnämnt fynd. Kontakta gärna Said för beröm, jag kan behöva avlastning. 

Rörande min magkatarr är läget oförändrat. Dock spenderas dagen i huvudsak i soffan & inte på badrummet, vilket måste ses som en klar förbättring! Vem vet, i morgon kanske jag slår på stort och till och med äter! 
/ Karin Wikström 

Bilden ska inte misstas för en generellt bra framförhållning rörande julen & jag ska inte under några omständigheter förknippas med en jul-morsa. Hade jag tagit bilden åt andra hållet hade ni möts av en flyttkartong med julsaker & en halvt (av hund) uppäten tomteluva. 
Men ljusstaken är ju så fin, Said. 
Snabbis för själen ger ont i hälen.

(null)

När jag var liten hatade jag som så många andra att städa. Detta har förändrats med åren & har istället övergått till ett nästintill maniskt undanplockande. Ju mer jag får plocka undan desto mer tillfreds blir min städglada själ. Döm om min förvåning, när jag idag satt i min soffa & städlusten slog på. Jag tog tag i okänt föremål för att kvickt "nöjes plocka" och det visade sig vara inget mindre än min alldeles egna fot jag försökte röja väck. Väl förankrad i mitt alldeles egna ben.

Benet sitter som tur är kvar! Vilket är mer än vad man kan säga om min kropps övriga innehålll (jo barnet & inälvorna må vara kvar, men inget ätbart). Detta då jag åkt på hejdundrandes magkatarr & spenderar tiden jag inte städar med huvudet i toalettstolen.
Hoppas på energi & maginnehåll nog att uppdatera bloggen lite mer i morgon!  Tills dess råder städförbud i hushållet, för allas säkerhet.

/ Karin 

Finner ni en arabisk, något skäggig man strosa runt på återvinningen Trelleborg inom närmaste dygnet så skicka pm för kontaktuppgifter/hemvistelseadress. Han kan ha blivit felsorterad. 

Berätta lite om din hamster- ett manus för gravidsnack.

På senaste tiden har jag rört mig en del utanför hemmet. Det i sig brukar kanske inte vara ett moment av frustration för gemene man- men som gravid kan man drabbas av både det ena och det andra i den tilltänkta fridfulla vardagen. Det är precis som att icke gravida människor (vilket ändå utgör merparten av befolkningen) inte har en aning om vad de ska säga till en gravid - men att de trots detta känner ett tvång att just säga något. Jag har därför skrivit ihop en liten lista på saker som du som o-gravid människa inte ska säga till en gravid samt förslag på vad du kan säga istället:
 
Undvik:
Hej magen! (följt av klapp på magen) SOM DU HAR EXPLODERAT! kanske är ni två därinne? DÅ får mamma att göra haha! Jaaa, man har ju hört om ultraljud där den andra bebisen har gömt sig.Tänk om det skulle komma två?Precis när du fött den ena, så kommer liksom en till!
Säg istället: 
Hej Karin (eller annat aktuellt namn) hur mår du?
Undvik:
Min kompis födde en unge på 6,3 kilo! det blev liksom ett fönster där nere efter förlossningen... om du förstår vad jag menar! Tänk om du får en sån jättebebis! 
Säg istället:
Följer du någon bra serie på TV ?
Undvik:
Jag har hört att det är JÄTTEfarligt att äta ost när man är gravid..!
Säg istället: 
Vill du har marmelad till osten?
Undvik: 
GUD vilken LITEN mage du har! Är du säker på att du är gravid? eller att bebisen är som den ska?
Säg istället:
Min hamster gillar färska salladsblad.
Undvik: 
Ett litet glas vin kan du väl ta!
Säg istället:
Jag fick 0,01 på högskoleprovet.
Undvik:
Graviditet är ingen sjukdom
Säg istället:
Vill du ha choklad eller glass?
Undvik:
Nu är det snart dags va?
Säg istället:
Ingenting. Låt oss njuta av tystnanden.
 
 
 
Väljer du trots allt att prata fritt så får du vara beredd på att samtalet kan ta en oväntad riktning. Till exempel kan du bli föremål för dagens lunch istället för osten, själv bli utfrågad hur många glas vin din mamma drack under graviditeten med dig, eller komma i mer närkontakt med "tvillingmagen" än du trodde var möjligt.
 
Bild lånad från ettparontillmorsa!
 
 
För allas trevnad: följ manus.
/ Karin Wikström
 
PS1. Alla ovan citat är tagna direkt ur vekligheten
PS2. Glöm inte klicka gilla, om du gillar läsningen <3