Kvinnohatarskatt & brister i evolutionen- ett svar till Steijer

Nu har det inte uppdaterats i den Wikstömska bikten på ett tag och då kanske ni förväntar er en liten lattjo uppdatering om hur jag fasnat med storröven i toastolen eller noppat bort två tredjedelar av mitt ögonbryn (två exempel hämtat ur verkliga livet) - men icke. Detta blogginlägg tänker jag förära den absolut dummaste krönikan jag har läst i hela mitt liv- och författaren av densamma, Siri Steijer. 
 
För er som inte har läst Siris artikel "lattemammorna får skylla sig själva"  kan jag bespara er 1 värdefull minut av ert liv genom att sammanfatta den såhär: Siri tycker att föräldraledigheten är för lång, att kvinnor som kommer tillbaka från denna för långa ledighet ställer orimliga krav i arbetslivet (möjlighet till lika lön eller likvärdig möjlighet tll en sökt tjänst). Kvinnan får för henne gärna stanna hemma, men då på egen (elller mannens) bekostnad. Hon är inte intresserad av att betala skatt för att lattemammorna ska glida runt på stan med sina avkommor, tillbaka till jobbet säger hon. Lata mammajäkel. Läk ihop, amma klart och bidra till samhället. 
 
Siri. Det här kan komma som en överraskning för dig och jag vill egentligen inte vara budbäraren av denna information, då den säkert kommer vara lite omvälvande. Dock känner jag ändå ett visst ansvar att upplysa dig- så håll i hatten: En sexmånaders bebis klarar sig inte själv. Jag vet, även jag kan tycka att det är lite störigt att vi 2017 inte kommit längre och att våra avkommor är så fruktansvärt långsamma i sin utveckling (jag menar kolla på kalven som bara reser sig efter 10 minuter). Förslag på hur vi kan skynda på självsständighetsprocessen mottages med tacksamhet. 
 
Siri. Om du nu tänker att mammorna ska lämna sina bebisar på dagis vid sex månader (eller vilken ålder du nu finner lämplig, kanske tidigare?) så vill jag informera dig om att vi nog är många som tänkt den tanken, skönt det hade varit om någon annan tog över vid sexmånadersfasen. Men! sen kommer vi på hur viktigt det är med anknytning, att vi vill ge våra barn trygghet- och just det: att vi är mammor till våra barn. Föräldraförsäkringen och möjligheten att vara hemma är en fördel för våra barn och därmed en fördel för vårt framtida samhälle- tänk att Sverige vill ge barnen så bra förutsättningar som möjligt! Att kalla föräldraförsäkring för bidrag som du gör är lika dumt som att tro att mammor dricker latte för att det är trevligt. Det är för överlevnad och för allmänhetens säkerhet. Stryp du mammornas kaffetillförsel och ta upp detta till debatt igen, så kommer du föstå vad jag menar.
 
Siri. Att skaffa barn må vara som du säger "frivilligt" och inget tvång. En annan viktigt kunskap som världen verkar kämpat hårt för att hålla undan från dig är; du föddes av din mamma- kvinnor föder barn- utan barn dör människan ut. Så sammanfattningsvis är det så tokigt att ska vi människor leva kvar på jorden, så krävs det att en eller två kvinnor (minst) OFFRAR SIG, sin kropp i allmänhet, sitt underliv i synnerhet, sina bröst, sin karriär och sin pension till fördel för människans existens. Idag kan inte (jag vet, ännu en sak som man tycker borde se annorlunda ut 2017) män vara gravida, föda barn eller amma. 
 
Siri. Detta med att du inte vill betala skatt till någonting du inte använder! Jag kan hålla med dig. För exempel kör jag inte på varje väg i Sverige. Inte heller är jag speciellt sjuk och mitt hus brinner faktiskt aldrig. För att inte tala om begravningsskatten- om man vill dö eller inte borde faktiskt vara precis lika frivilligt. Och kanske är det även så du tänker? om alla slutar dö, behöver vi inga nya människor? Jag förstår din tanke Siri, men jag tror 50-talet ringde och vill ha den tillbaka, 
 
Och slutligen Siri. Detta med att lattemammorna organiserar sig likt maffior inne på restaurangerna. Kan du inte PM;a mig lite mer exakt var dessa håller hus? jag har nämligen inget stort mysigt och agressivt mammagäng att hänga med om dagarna, dock skulle jag gärna vilja delta i dessa möten och beställla en extra stor latte- gärna betald av dig.
 
 
 
/ Karin Wikström
 
PS1. Hade det inte varit för att jag saknar delar av mitt ögonbryn hade jag valt att lägga ut en bild på mig själv med en skeptisk blick istället för en bild på fånig krönika. Nu är det dock svårt att alls avläsa känsloläge trots åtskilliga försök.
PS2. Klicka på "gilla-hjärtat" om ni gillar inlägget... och om ni tycker att kvinnor som hatar kvinnor borde betala mer i skatt.

PMS & bebissyndrom- en kortare avhandling i beteendemönster

Idag, när PMS:en har visat sig från sin absolut fulaste sida. När jag i sällskap av en elva månaders Melker har hankat mig fram och med nöd och näppe tagit mig fram till skymning och därmed dagens avslut. När jag sätter mig i soffan för att beakta mitt ovärdiga beteende och då plötsligt inser - PMS är inget annat än en regridering till 11 månaders ålder. Jag och Melker har vid en snabb eftertanke betett oss precis likadant under dagen som gått. 
 
Jag: bryter ihop för att jag inte hittar mina favoritshorts när jag ska springa min morgonrunda. Jag kan omöjligt välja "ett par andra" som övriga i hushållet lite lättvindigt kan vräka ur sig. Jag vill ha mina shorts och nu gråter jag för att vi har ett dåligt tvättsystem. 
Melker: bryter ihop för att han tvingas ha kläder på sig när han ska vara Melker under morgontid. Han kan omöjligt acceptera att tröjan "bara ska över huvudet" som övriga i hushållet lite lättvindigt vräker ur sig. Han vill vara naken och nu gråter han för att han inte föddes behårad.
 
Jag:bryter ihop när jag inser att jag lämnat trekvarts gräddtårta där vi var bortbjudna igår. Sötsuget når inga som helst gränser och jag förbannar godhet och givmildhet som samhällsnorm. Ge mig min jävla tårta! och nu gråter jag över hur dåligt vårt veckohandlingssystem är (detta är en punkt jag för övrtigt kommer återkomma till i framtiden. Veckohandling. Dra åt helvete). Jag äter nutella ur burken.
Melker: bryter ihop när han inser att majskroken smälter i hans mun och att han därmed måstse ha ett oändligt förråd och en konstant rörelse från hand till mun. Han förbannar hälsosam dietföring och majskroksbegränsning som samhällsnorm (hans samhälle består av en mamma, en pappa och en Melker). Ge mig min jävla majskrok! och nu gråter han över att han bara kan hålla två majskrokar åt gången. Han stoppar in huvudet i påsen.
 
Jag: tror att ingen älskar mig.  Eller snarare att ingen på jorden älskar varandra. En liten känsloyttring åt ena eller andra håller från omgivningen kan få raketsnabba konsekvenser. Skulle ens samvo i detta läge för exempel glömma bort att köpa solcreme till ert gemensamma barn, kommer straffet ej stå i proportion till handling (men inget vet det just då..mer än sambon. Han vet), Och nu gråter jag för att min kompis har ett UV-tält till sitt barn och jag har inte ens en creme! Barnhataren!
Melker: tror att ingen älskar honom. Eller snarare att jag i synnerhet kanske glömmer bort att jag älskar honom, om jag skulle förlora honom ur mitt direkta synfält för en sekund. En liten tonförändring åt ena eller andra hållet, ett rumsbyte utan att förankra stegen som skall vandras med honom innan avfärd får raketsnabba konsekvenser. Skulle man som mamma i detta läge för exempel inte uppmuntra förtäring av en tre veckor (gissningsvis) gammal ostkant som letat sig fram mellan golvspringorna,kommer straffet ej stå i proportion till handling (allla vet det, precis alla). Och nu gråter Melker för att hans huvud inte får vara i grytskåpet, trots att hela kroppen hänger utanför. Mamma har ett helt skåp av grytor och inte ens mitt huvud får vara med! Barnhatare!
 
Ja, ni ser ju själva? jag säger inte att det är så- men det kan helt klart vara så- att jag nu hjälpt forskarna lite på traven i den stora PMS frågan, Mitt tips är inledningsvis att bara släppa hela hormonsystemet för ett tag och titta mer på regredering Och det tipset ger jag er forskare gratis! min övriga expertis går bra att köpa.
 
Nu ska denna dagen, som de flesta andra dagar, avrundas med sömn. 
Jag: vill sova ostört i en egen säng, så lite som en halvsnarkning från en man kan och kommer att leda till tillfällig separation.
Melker: Vill sova ostört i en egen säng, men så lite som en inandning från en annan person kan leda till ett uppvaknande av sällan skådat slag och kommer leda till en själslig död för övriga i huset.
 
 
 
Med det sagt önskar jag er en god natt, i tystnad.
 
/ Karin Wikstöm
 
 
Gillar ni inlägget, så tryck på hjärtat!

Kjellkritik & förhållningsregler vid glasskiosken

Alla människor vet graden av allvar som krävs vid möten i Svenskarnas vardag. Till exempel är det välkänt att en skock svenskar hellre sammanbitet inväntar döden under en flygtur med svår turbulens, än ställer till med ett "vi kommer alla dö-spektakel" (detta är jag väl bekant med då jag själv brukar sitta med svettpärlor i pannan och skriva testemente på boardingkortet). Vad folk i detta land dock INTE tycks vara bekanta är de enkla reglerna som råder vid enkel glasskiosksammankost. Jag tänker därför dra dem här i punktform, för spridning av kunskap i dess finaste form.
 
1. Om du kommer i sällskap av cirka 28 andra människor med (för exempel) en organiserad bussresa känns det rimligt att någon i sällskapet avstår glass. Exakt hur detta ska läggas upp rent praktiskt vet jag inte, men jag skulle kunna tänka mig att vi helt enkelt drar en gräns vid 70 år. Vid 70 år kan man väl ändå anses vara färdigäten- dags att släppa fram andra generationens glassätare och korta ner busslassköerna till sommarglassen.
2. Om ingen tillämpar regel nummer ett och pensionärerna får härja fritt finns det tidsramar att hålla sig till. Står du i denna milslånga kö, minut efter minut, omringad av glassmenyer med både bilder och text- då förväntas du vara KLAR när luckan är din. Du ska säga "hej jag vill ha..." följt av din beställning och gärna en jämn betalning. Det spelar ingen roll om du missbedömt kötiden och ägnat all tid för strösselbeslut åt att prata höftledsfrakturer, har du inte fokuserat på ditt glassköp, så förtjänar du ingen glass. 
3. Skratta ej åt storleken på någon annans glass (jag hade iallafall bestämt mig för vad jag ville ha. Sen att det råkade bli allt som kiosen erbjöd... men jag hade bestämt mig).
4.Om du heter Kjell och är med på en organiserad bussresa. Kolla gärna av tiden för bussens avgång. Jag förstår att du tyckte utrymmet för glassätande var snävt men så är generellt även pensionärers tålamod. Ingen ska behöva höra namnet Kjell mer än tio gånger på en halvtimme.
5. Om du har med dig dina barnbarn och din hund. Snälla älska ditt barnbarn lite mer än hunden. Inte för att jag egentligen lägger någon värdering i fördelning av kärlek. Men i glasskioskfall kan det tyckas bättre om 2-åringen får glassen- trots att han vid ett svagt tillfälle lovat bort den till Tjoffsan. Tjoffsan vet inte detta och kommer med all sannolikhet glömma denna glass inom ett par minuter. Ditt barnbarn på 2 år kommer dock, tillsammans med alla glasskioskbesökare, minnas den för livet. 
 
Ja, detta är alltså regler framtagna för att trivseln hos semestersvensken ska bli något högre. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, var det ju någon som sa. Och jag är rätt säker, på att det uttrycket myntades av någon hungrig stackare. Mitt i glasskioskens sommarinferno. 
 
med hänvisning till regel nummer 3!
 
Karin "försöka duger" Wikström
 
PS1. Hallå i holken! bloggen gick ju till FINAL! i tävlingen om årets babyblogg 2017! Tack alla som röstade och delade!
PS.2 Kjell är återfunnen och var vid anträffandet vid gott mod!
 
Glöm inte klicka på hjärtat om ni gillar läsningen! <3