Jungfru Maria & kräkningarna - att ställa in sitt bröllop.

 
2017-08-05
Tam-tam -tataaaaaa! skulle ljuda över hela den Trelleborgska bygden när Karin Wikström svepte fram i sin vita (en av sina vita, råkade givetvis köpa två) spetsklänning i familjens prunkande augusti trädgård. Vigselförrättaren skulle framföra några väl valda ord (finns generöst nog versionen att välja mellan) under sensommarens varma strålar; om livet och kärleken. En vän skulle sjunga några sånger, en annan stackars vän läsa en dikt och Karin själv skulle stamma fram något ohörbart i ren nervositet (och därmed råka gifta sig med fel namn/man). Sen skulle dem bli just man och fru. Herr och Fru skulle sedan äta gott och festa loss med de 60 inbjudna gästerna fram till nattamaten serverades och ingen längre vill kännas vid sitt släktträd. 
 
Men så blev det inte. 170805 åt vi hämtmat. Iklädda mjukisbyxor. I en tillflyktsort långt ifrån bröllopsrelaterade överraskningar och vigselförrättaren som vi såklart glömde att avboka (vi vet fortfarande inte om hen kanske spontantvigde någon annan i vår trädgård den dagen då vi inte blivit varken debiterade ,utskällda eller hotade). Något bröllop blev det inte detta året, inte för oss iallafall.
 
Sju veckor tidigare
När jag kom ut från toaletten den morgonen gjorde jag det med ett försök till att bemästra attityd bestämdhet. Lite som att "kan jag inte äga min egen kropp ska jag iallafall äga mitt vardagsrum". Dock lurade jag varken Said, Melker eller för den delen vardagsrummet, då jag ganska snart bröt ihop i ett fulgråt utan dess like. Jag ägde faktiskt inte ens kudden jag försökte kväva mig i, då den släppte in syre så att önskvärt avtuppande och död snopet uteblev. Said satt på golvet och bredvid satt Melker. Båda tittade på mig förvånat. 
-Kanske är det fel på testet, kanske ska jag köpa ett nytt...? jag åker och köper ett till! sa Said i en överdrivet mjuk (rädd?) ton
-(med huvudet inne i kudden) Jag känner väl min kropp och TITTA SJÄLV på testet, jag är JÄTTEGRAVID!
 
Testet ja. Graviditetstestet som jag några sekunder tidigare spatserat ut ur badrummet med, likt en monark, och slängt framför Said hade gått honom förbi. Hans fokus hade väl troligtvis legat på att överblicka utvecklingen mellan mina luftvägar och vår prydnadskudde. Melker däremot, brydde sig inte nämnvärt om sin mammas syretillförsel och när nu övriga fyra ögon i vardagsrummet sökte efter testet visade det sig att det iallafall inte gått Melker förbi. Med testet i högsta hugg sprang han runt i huset och viftade med den lilla uppfinningen som genom ett litet litet streck berättar det som förändrar ens liv totalt.
-Nej Melker, ge mamma pinnen Melker, NEJ Melker, det är mammas! Inte i munnen! MELKER! SLÄPP!
 
Var det såhär roligt att få ett syskon kunde Melker tänka sig att få tio till. Aldrig har mamma visat så många känslor på så kort tid (och för er som inte är så insatta i graviditetstests industrin så är alltså ett test förslutet och utgör därmed störst hot för föräldrarnas värdighet om det lämnar toalett eller papperskorg). Så ni som sitter med telefonen redo att ringa socialtjänsten kan spara era samtalsminuter! Barnet är i i säkerhet. Både psykiskt och bakteriellt.
 
Så med ett hormonsprängt huvud som besökte insidan av toalettstolen orimligt många gånger per 24 timmar tog vi beslutet- att meddela alla gäster, catering, lokaluthyrare, makeupartist, biluthyrning och fotograf att bröllopet var inställt. Ja vigselförrättaren skulle också stått med på den listan, men hellre en vigselförättare i den tomma  trädgården än 60 döda kycklingar på ett odukat bord- som man brukar säga.
 
 Idag
Idag är vi i vecka 14 (fjärde månaden för er som inte sysslar med veckor) och fick se Melkers syskon för första gången under ett KUB-ultaljud! Ultraljud är magiska. Allt var väl med den lilla krabaten och vi fick ett beräknat förlossningsdatum 23 februari.  
 
Även om jag fortfarande inte vet hur det ska gå till. Hur jag gick från misslyckad Fiskansvarig på polismyndigheten Skåne (det är helt sant, det titeln har jag haft) med plastsblommor och ett osunt förhållande till redbull-vodka till en blivande tvåbarnsmamma. Jag kan än idag förundras över att jag fortfararnde inte har glömt Melker i skoaffären eller över faktumet att jag allt som oftast håller han både mätt nöjd och halvglad. Jag har dock slutat fulgråta och är tacksam över det lilla livet i min mage. Jag är såklart glad över att vi har så lätt att bli gravida, även om jag kan tycka att det finns andra människor jag hade velat dela kroppsliga likheter med än just Jungfru Maria.
 
Ja jag vet att ultaljudsbilder för andra är ungefär lika intressant som att se en röntgenbild av någons lunga. Men jag piffade iallafall till bilden med bebisens första nalle! Som givetvis är roligare!
 
Så ni som har undrat över både min frånvaro ch kanske även var detta bröllopet blev av har nu fått svar! Jag har mest skällt på Said, kräkts och ätit. Ibland samtidigt, helt enligt alla graviditetföreskrifter.
 
Vi hörs snart igen, då ska jag berätta ett & annat om att vara gravid och mamma samtidigt, för det mina vänner- det är speciellt. Tills dess, må väl & använd inte Natural Cycles som preventivmedel. 
 
/ Karin Wikström
 
Glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillar inlägget! 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Johanna B

Amen wow grattis så kul!!!!

Svar: Tack ❤️
Karin Wikström

skriven
#2: Camilla Blomqvist

Grattis!!!!!😍😍😍😍

Svar: Tack ❤️❤️
Karin Wikström

skriven
#3: Anonym

Grattis och lycka till ❤

Svar: Tack 🙏🏼❤️
Karin Wikström

skriven
#4: Anonym

Kära finaste ❤️ Först fick jag hicka när jag läste "inställt bröllop" men sedan blev jag lugn igen. Stort grattis, gifta sig kan man göra vi ett senare tillfälle. Kan rekommendera barn i 2 och 5,5 åldern 😉😘
Hälsn fd chefen

Svar: Haha! Tusen tack A! ☺️❤️
Karin Wikström

skriven
#5: Hanna

Stort grattis! :-D

Svar: Tack ❤️🤗
Karin Wikström

skriven
#6: Nina

Grattis!!! ❤️

Svar: Tack 😘
Karin Wikström

skriven
#7: Annie

Och jag som precis tänkte beställa hem Natural Cycles...

Grattis till barnet men aj vad synd att ni fick skjuta upp bröllopet!

Svar: Är du inte sugen på fler barn avråder jag dig bestämt 😅✌🏼 tack ❤️
Karin Wikström

skriven
#8: veckomagasinet anne von porat

Grattis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Svar: Tack!! ☺️❤️
Karin Wikström

skriven
#9: Anonym

Stort grattis!!!🎈🌈

Svar: Tack!!
Karin Wikström

skriven
#10: Cissi

Också märkt att natural cykles "funkar sådär"... stort grattis till lilla bebisen ;)

Svar: Ja, sådär är rätt ord 😅 tack ❤️
Karin Wikström

skriven
#11: Anonym

Grattis!!!❤❤❤

Svar: tack <3
Karin Wikström

skriven
#12: Mirjam

Detta va typ den roligaste bloggen jag någonsin läst! Skrattade så jag grät...och grät sen lite på riktigt (amningshormoner).
Ska med stort intresse följa vägen till barn nr 2.

Svar: Men tusen tack! roligt att du vill följa!! Kram!
Karin Wikström

skriven
#13: EVELINA

Först måste jag säga: Jag älskar ditt sätt att skriva dina inlägg! Och ironin och humorn som du får in :)

Sedan måste jag säga: STORT GRATTIS!! :D

Förstår att det säkert varit en berg- och dalbana av känslor och allt möjligt nu när det inte var planerat och ni valde att avboka bröllopet också osv, men om man ska försöka se på det avbokade bröllopet positivt så kanske ni kan spara planen och de saker ni köpt hittills och använda den dagen ni bestämmer att det blir av?

Svar: hej och tusen tack för din fina kommentar <3 Du har helt rätt! all planering kring bröllopet finns kvar, så det blir "enkelt" nästa sommar när det blir dags! Så får jag bara hoppas att jag då kan komma i klänningen ;)
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :