Moder Alien & mammamaffian- en röst tack!

Lystring! Nu är det såhär: bloggen ligger på plats nummer 7! men vi behöver fler röster. Tjatigt va? Varför ska ni bemöda er att rösta på just mig! Jo det ska jag berätta: 

1. Min blogg har fokus på text- inte bilder eller filtrerad lyckovardag. Bloggen är ärlig, brutal, utlämnande & (förhoppningsvis) rolig. Tanken är att slå hål på myten om den glada, kåta (förlåt alla pryda) lyckliga småbarnsföräldern & strö en dos verklighet ute på sociala medier. 

2. Skriva är min hobby & min dröm är att få skriva på heltid. Vill ni stötta mig i min dröm? Lägg en röst. Vill ni inte stötta mig i min dröm? Sluta vara dryg & lägg en röst. 

3. Ledande bloggar är redan kända mammor från hashtag hjärta hashtag lattelivet. Det sägs att man inte ska sänka någon annan för att höja sig själv- men VEM har endast vita ytor i sitt hus? Vilken mamma har smink & jeans på daglig basis? Vem äter bowls (annat ord för skål men som visst inte är lika coolt) till frukost? & vem orkar spilla bär med flit & fotografera skålen i motljus innan förtäring? Jag säger inte att det är så- men det KAN vara så att det rör sig om aliens. & jag tror ni hade varit mer nöjda om ni lagt er röst på mig när deras skinn spricker & mammaalien dyker fram. 

4. Jag är inget offer, men jag är ofta ful & ramlar inte helt sällan på olika offentliga platser. Jag har även skickat mail om hemorrojder till en mäklarfirma & ofrivilligt visat brösten för KRY-appen. Värt en röst? 

5. Mammamaffian med deras alkoholfria viner, lagom gräddade kanelbullar & förskolelappar i plastfickor hatar mig. Lets beat them! Med köpkakor, skrynkliga papper & rödvin.

6. Har du läst såhär långt har du för mycket tid över- således också tid att rösta. 

Rösta! - för bad moms & verklighet! Så lovar jag att fortsätta vara den vandrande katastrof jag är (som att det skulle gå att ändra på...) 

Röstningen finner ni här

Årets babyblogg

(null)
❥ Älskade vänner & läsare! Nu är röstningen till årets babyblogg igång. 

För att bloggen ska ta sig till final krävs era röster! 🖤💫 Hjälp bloggen & mig till en finalplats. In & rösta via länken! & dela gärna tävlingen! 

➳  årets babyblogg  

Tack!

Kapitel 5- Underbar jävla VAB.

 
 
(Illusion)
 
Nittonhundranittioett.
När hon själv var barn behövde *ingen hjälpa henne när hon var sjuk. Hon mindes sitt barnrum, de rosa väggarna (med spår av röd arg krita), jordgubbsgardinerna och den röda skumgummifåtöljen (helt ovärdig sitt namn då den med ens plattades ut längst med golvet vid minsta beröring. Den hade föranlett många skador). Hon var ofta sjuk- astma och ett klent immunförsvar gjorde att hon spenderade de flesta nätterna hostandes, inhalderandes och saftdrickandes. Och det som var så himla praktiskt var att det löste sig själv. Inhalatorn, som på tidigt 90-tal närmast kunde liknas vid en rysk ubåt till utseende och storlek, fanns vid hennes mun när behovet uppstod. Den ljumma saften tycktes blanda sig själv i köket och färdas i hennes riktning  helt utan inverkan på omvärlden! Kräkte hon hade en hink letat sig in till sängkanten, vilket i sin tur tömde sig själv vid behov. De gånger hon prickade rätt vills säga. Att hon var sjuk berörde ingen annan.
 
(Villfarelse)
 
Tvåtusenelva
Det var fjärde dagen i rad Ann-Sofie (även kallad VAB-Sofie) hade vabbat nu. Trodde hon inte att de andra förstod? Att Ann-Sofie hade anmält sig frivilligt för VAB när ungen blivit lite snorig? Att hon satt där hemma och kollade serier och käkade glass medan de andra slet röven av sig på kontoret. Jävla Ann-Sofie hade det bra. Hon drömde sig bort. Längtade till den dagen hon själv skulle få vabba. 80% av lönen, ingen karens - bara serier, glass & chilla mot betalning. Det hade man ju förstått. Att det var därför kvinnor födde barn. Framsidan av föräldraskapet- jordens mys i tre bokstäver. 
 
(Vanföreställning)
 
Tvåtusenarton 
Snorpapper, kräk, sömnbrist och ryggskott. 
 
-Maaaammmaaaaaaa ååååppppaaaaaaa! (mamma ta upp mig och bär runt mig i cirklar tills jag somnar om! red.anm)
-NEJ DU FÅR VÄL KLARA DIG SJÄLV EN LITEN STUND! GÅ SJÄLV I CIRKLAR VET JAG?! SÅ SOMNAR DU SÄKERT TILL SLUT!
Sa hon inte. Istället fullföljde hon sin plikt som moder och bar för femte gången den natten runt barnet till omsomning kunde ske. Hon hämtade vatten mot hostan (det var bättre ställt på sockerfronten1991), torkade kräk och längtade efter friska barn. Då skulle hon se ett helt avsnitt från en serie, ta ett gllas vin, tänka klart en tanke, tvätta sitt hår och servera en middag ej bestående av halvfabrikat. -Gode gud. Blir barnen bara friska igen så ska jag aldrig be om något annat. Jag behöver inte ens den där resan jag bad om häromdagen... Ge den till VAB-Sofie istället. Hon förtjänar den. Amen. 
 
 
 
 
/ Karin 
 
*Ingen- en moder som gör sin plikt utan att inblandade tar notis.