48 frågor & svar

Då mina dagar just nu består av rutin och ren överlevnad har jag inte haft någon inspiration att skriva. Jag satt och läste igenom min gamla blogg och hittade en frågelista- tänkte att det var bekvämt och bra för en slapphjärna. Oj så fel jag hade. Tror det hade gått fortare att skriva någonting om Melkers utforskande av bajsblöja eller dagens urspårade tremannamiddag. Men! Här är den- 48 frågor! Håll till godo och framförallt håll ut! Bloggen kommer snart få fart igen.
 
1. Var hittade du den här listan? På min gamla blogg, där adressen förblir hemlig på grund av en extrem skämsfaktor. 
2. Var är dina föräldrar födda? Pappa i Skivarp och min moder i Bjärred. Totalt oexotiskt. Det där med skivarp kanske man tillomed bör mörka?
3. Vad är det senaste du installerade på datorn?  Det senaste jag medvetet installerade på en dator var väl The Sims för 20 år sen och slutade säkert med datorns död alternativt en omformatering (som inte jag utförde).Jag har dock helt i linje med min personlighet klickat mig genom rutor som poppat upp när jag utfört någon annan aktivitet på datorn och därmed säkerligen installerat både virus & kostsamma spionpogram.
4. Vilken är din favoritrestaurang? Den lilla på hörnet i Elwood, Australien. 
5. När badade du i en pool senast? På Falkenbergs SPA i höstas. Länge och väl tills det var russinhud och konstiga blickar från andra betalande gäster som önskade doppa fläsket i poolen. Kösystem Britt-Marie! Kösystem. 
6. Har du varit med i någon skolpjäs? Japp, mer än en! läste drama under skoltiden och hade en storslagen roll som björn i en inte helt okänd pjäsuppsättning. Tyvärr hade trädet jag lutade mig mot under hela föreställningen mer repliker än vad jag hade, som hade noll. 
7. Hur många barn vill du ha? Jag tycker de två jag har räcker gott och väl (skrev först inga, men jag vet att många gärna lurar på telefontiderna till soc, som om det var miljoner i vinstpotten varje gång någon vill ge bort sina barn lät jag bli). Men fler barn blir det iallafall inte (PM vid intresse).
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Jag vet inte om det rör sig om en specifik stil- men det skulle nog kunna vara de färgglada ryska tanterna som dubbar barnsånger på youtube.
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Jag vet vilka jag inte ska rösta på. 
10. Vad har du för TV-kanaler? Mitt och Saids gemensamma TV-liv har varit kämpigt sedan start. Det började i brant uppförsbacke med satelit kanaler från Uzbekistan. Dessa var utsända av en man vid namn Chanel som hela tiden gick på andra ärenden & den blå texten Chanel will be back soon, var mer regel än undantag.Nu har vi en mer seriös leverantör och behöver bara starta om all husets elektronik 4-5 ggr per TV-program. 
11. Har du åkt moped någon gång? Ja. Har även i vuxen ålder försökt manövrera en på landsbyggden i Thailand. Det var inte riktigt min gren och reseten av sällskapet fick turas om att ha mig som extrapackning.
12. Har du busringt någon gång? Telefonkionsrigningarna på 90-talet! bless!
13. Har du fått felparkeringsböter? Jag tycker frågan är lite missvisande. Jag har fått parkeringsböter. Inte felparkeringsböter. 
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?Hoppade bungy jump på en personalfest i Australien. Jag var den som i veckor tjatade om hur jäkla lajbans det skulle bli och att alla var tvugna att hoppa. Väl på plats höll jag en djupgående entimmes intervju med personal på plats medan kön till hopptornet växte sig längre. Frågor som erfarenhet i yrket, familjestatus (man vill inte ha en deprimerad skilsmässo snubbe som ska spänna fast det enda som håller en mellan livet och döden), repets förslitningar och inköpsår med mera. I slutänden, efter att min chef skrikit "PUSH HER" så hela anläggningen vände blickarna åt mitt kritvita nylle var jag tvungen att hoppa. Men så grymt! hade gärna hoppat igen!
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Vanuatu, söderhavet. Googlade "världens lycklligaste folk" och hittade en artikel om ön. Och åkte dit. Så mycket lyckligare blev jag nog inte. Men jag fick se världens största krabba och det var det värt!
16. Har du en egen trädgård? Ja, till moder jords stora besvikelse. 
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Serier? inte filmer? Då får det väl bli Kalle Anka.
18. Kan du alla orden i nationalsången? Ja, men inte helt övertygad om att de blir rätt ordning alltid. Dock är det inlevelsen som räknas. 
19. Badkar eller duschkabin? Badkar! Det är en stor sorg att jag tvingas leva utan just nu. Ibland sätter jag mig i barnens badbalja för att få lite feeling. Med varierande resultat. 
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Jag kan inte nämna titeln på en enda film jag sett i hela mitt liv. 
21. Favoritpizza? Hemmalagad där ingen begränsar mängden ost.
22. Chips eller popcorn? Lantchips (gärna med lite dilldippa om det erbjuds..)
23. Vilken färg på läppstift använder du? Jag har lärt mig att inte använda läppstift. Minns väl hur jag för många år sedan försökte mig på ett rött och kände mig så snygg enda tills en kille sa att jag såg ut som hans farmor. Bilderna i efterhand vittnar om att han hade helt rätt.
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Är det någon man förväntas ha gjort? Vi rökte iochför sig en del olika livsmedel när telefonkioskerna slutade fungera för busringning men jordnötsskalen förblev orökta.
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Jösses nej.
26. Apelsin- eller äppeljuice? Oboy. Måste jag välja så väljer jag apelsin. Med oboy
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Det måsta ha varit Said. På Mc Donalds. 
28. Favoritchoklad? Alla choklad som innehåller spår av choklad. 
29. När röstade du senast? För en timme sedan när jag röstade på att Said skulle ta läggningen av Melker och inte jag. Jag vann. 
30. När åt du en hemodlad tomat sist? Säkert hos min mamma.  Och jag sumpade säkert ögonblicket med att som vanligt inte vara i nuet och avnjuta den lille skapelsen som man bör. 
31. Har du vunnit en prispokal någon gång?Jag har fått en i choklad med någon utmärkelse för bästa vän i typ sjätte klass. Det måste slå alla OS-pokaler?
32. Är du bra på matlagning? Jag skulle säga att jag är över medel. Om städningen efteråt ska betygsättas även den så åker jag genast upp några steg på skalan!
33. Klarar du att tanka själv? Jag har drabbats av vissa incidenter vid tankning, det ska jag inte ljuga om. Men bilen har ju blivit tankad och det var ju frågan- så ja. 
34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Nä men från alla andra tänkbara internetsidor och försälningsprogram där finns i världen.
35. Pepsi eller Coca Cola? Coca Cola light
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Ja, när jag slavade på botten av näringskedjan för 48,50 kr/timme (Mc Donalds) fick jag som grädde på moset prydas med en smårutig skjorta. Den gjorde inga underverk för ett finnigt tonårsansikte. 
37. Vad var det senaste du handlade? Minns inte helt, men har ett svagt minne att jag klickat på "köp" under nattamningen förra natten. Tror det var hudvårdsprodukter?
38. Har du kräkts offentligt? Ja, orimligt många gånger. 
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? kärlek e överskattat, så vill någon ge mig miljonerna så vet ni vara jag finns (Said, vi behöver ju pengarna till taket)
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?Eftersom det tog mig närmare fem år att bli kär i Said så får jag nog säga att min startsträcka är längre än en ögonkast.
41. Har du ringt något betalnummer? Ja, jag minns en telefonräkning än idag. Jag var 15 och den krävde familjemöte.
42. Kan man vara vän med sitt ex? Roligare att brevväxla medGunhild, 93. Om man nu saknar vänner,
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Kerstin när hennes bil hade krockat med henne innuti. Jag kommer nog inte vara den hon ringer om det blir ytterligare sjukhusbesök dock, då jag tydligen utgjorde ett dåligt stöd när jag drog ut onödiga sladdar och slängde hennes svettiga ostmacka. I all välmening,givetvis.
44. Hade du mycket hår som liten bebis? Japp, svart sådant! inte illa pinkat för en svenne
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Har av flera skäl inget. Ett av skälen är att jag inte klarar att höra min egen röst på inspelning utan att vilja be om ursäkt till alla jag någonsin pratat med.
46. Vad har du i din väska? Delar väska med två blöjbarn. Dont get me started.
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Har en noga följd kvällsritual som inte rubbas för allt i världen. I den ingår bland annat att borsta tänderna för ljudigt och hårt och att Said i sin tur ska kommentera det hela. 
48. Vad är du tacksam för idag? jasså man ska vara det nu också. Då väjer jag att vara tacksam för att det inte snöar inomhus.
 
 När nätshoppingen sker.
 
Hörs snart.
 
 

Kommentarer :

#1: Hanna

Kul lista! Kanske snor den. :-)

Svar: Gört:)
Karin Wikström

skriven
#2: Grodan

Tack för dagens skratt!

Svar: Härligt! tack för din kommentar =)
Karin Wikström

skriven
#3: Emma

Alltså, dina texter får mig att sitta och skratta för mig själv i mitt sömnlösa småbarnsliv😅 Igenkänningsfaktorn är hög, du får bara till det mycket roligare i skrift än hur jag ser det i min hjärna😊
Tack!

Svar: Underbart! tack för din fina kommentar =) Kram!
Karin Wikström

skriven
#4: Tanja

Hahaha!!! Tack för ett gott skratt! Skönt att humorn fortfarande är på topp trots kaoset med två små 😄

Svar: haha, ja bitvis är den kvar iallafall ;)
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :