9 enkla steg för anordning av nattcirkus!

 
Som många av er vet sedan tidigare har min sambo svart bälte i nattligt kaos. Han har tillsammans med Melker slagit alla rekord i både förvirring och oduglighet. Många av dessa nätter har slutat i en muntlig överenskommelse om separation, landsflykt och evigt tigande från bådas sida. Överenskommelsen har likt en förtrollelse brutits så fort en ny dag grytt och en kopp kaffe intagits av de båda inblandade. 
 
Nu är det dock så att min sambo arbetar väldigt mycket natt och en ny familjemedlem har adderats till nattkaoset. Jag har därför - helt själv- avancerat i mina nattliga cirkusupptåg och klarar numera av att hålla dessa nummer, helt själv. Lärd av den bästa. Jag har nedan listat 9 enkla steg till cirkus, sömnlöshet & krisåtgärder. 
 
  • Välj ut en annan person i hushållet att interagera med. Gärna ett litet barn med oföråga att uttrycka sig med ord. I mitt fall valde jag Edith, 4 månader. 
  • När du valt ut din person, bryt en annars vanlig rutin. Det kan röra sig om att fördröja en nattamning tex. Jag valde att istället för att amma vid första lilla signal, dra ut på det hela någon minut varpå det rådde förvirring i spjälsängen. Fortsätt på spåret bryta rutin! Jag var tokig nog att byta sida av sängen på grund av en stel rygg, vilket i sin tur ledde till ytterliggare fördröjd amning. Rutinen mat på 2 sekunder uteblev och det stackars barnet hade nu fått vänta säkert 2 minuter från uppvak & fortfarande inga tecken på leverans.
  • Punkt nummer tre! Här kan man göra lite som man vill. Det viktiga är egentligen inte vad du gör- utan att du ser till att du sekunden efter inte riktigt vet vad du gjort. Jag tror (fortfarande lite osäker då jag alltid tar punkt 3 på största alvar) att jag la mig på min unge. Detta orsakade största (jackpot!) förvirring, skrik & panik! Varför skriks det? La jag mig på barnet? Bröt jag något (det lät onekligen så!) 
  • Dra en slutsats baserad på det kaos du nyss skapat Jag måste ha brutit hennes arm.  
  • Ta dig ingen som helst tid att tänka igenom din slutsats, tänd lampor, ring blåljuspersonal (behändigt om detta kan vara tex sambo) kläm på armen & övertyga dig själv att du nyss brutit en 4-månader gammal handled. Spring gärna planlöst mellan hemmets våningar för att skapa extra effekt. Tänd lampor, släck lampor, ring folk, du behöver ambulans. Nu.
  • Här vid punkt nummer 6 är det lagom att retirera, om du inte vill dra jippot till sin spets, då kan du gladeligen värkställa alla tankar som hälsar på. Jag tvingades själv lugna ner mig då jag insåg att jag varken hade kläder på mig eller en plan för det andra barnet i hemmet vid eventuell sjukhusvisitelse. Jag erbjöd bebisen lite mat för att samla mina tankar & ge henne lite tröst. 
  • Här vid nummer 7 avrundar du din show. Jag insåg för exempel att barnet grät på grund av utebliven mat & ingen bruten kroppsdel (ska ta ett snack med henne en dag om vikten av att skrika i proportion till händelse). 
  • Släck lampor, återgå till utgångsläge, förkapsla din skam väl & lova att aldrig berätta för någon om vad du precis ställt till med. 
  • Öppna lådan med skammen, släpp den fri. På en offentlig blogg till exempel. 

(null)
Berörd andrapart. 

Karin Wikström 

PS1 Glöm ej gilla inlägget om ni gillar läsningen!
PS2 om ni undrar varför det kommer inlägg mer sällan beror det på avsaknaden av fungerande dator. Jag väntar hoppfullt på ett sponsringserbjudande av PC eller MAC. Någonstans mellan erbjudande om att prova inkontinensskydd och att recensera en garderob borde en dator kunna smyga sig in. 
Kom igen. 


Kommentarer :

#1: Paulina Gunnardo

Hähä.. ja, man kan hitta på mycket skoj på nätterna istället för att sova när man har småbarn.

skriven

Kommentera inlägget här :