Urinprov & snabba fingrar

 
Idag är det skönt att vakna upp till en ny dag. Detta då gårdagen levererade både en och två tillfällen där du som vanlig samhällmedborgare kan vara tacksam att du inte är jag. En kombination av amningshjärna och personlighet tog mig genom följande:
 
  • Jag dundrade in mitt i Öppna förskolans skönsång. Min oblyga entré följdes genast av tystnad och sångledarens röst: Är du ny?! Nope nix , nej nej, icke ny inte, jag är gammal (motsattsen till ny?) jag ska in DÄR på undersökning svarade jag och pekade mot mödravårdens ingång. -Ja okej men vagnen får du inte ha med dig in här! Vagnen ja, den hade jag missat att ställa ifrån mig.Jag blev alltså inte inbjuden och välkomnad till en mysig sångstund i kristi namn, utan vuxen-tillrättavisad. Jag berättade även för större delen av Trelleborgs mammor och pappor att jag både är av en gammal sort och att jag nu skulle upp i gynstolen. Var du en av dem? då vill jag bara säga att jag ändå inte hade velat vara med. Jag har andra kompisar.
  • Väl inne på mödravården glömde jag lämna mitt urinprov i luckan avsedd för just detta och lämnade därför toaletten med muggen i handen likt en trofé. Där sprang jag osökt runt ett tag, innan jag även där blev stoppad, tilrättavisad och fråntagen min mugg. Jag gjorde i och för sig inget anspråk på den och jag visste mycket väl var den hörde hemma. Men insikten hade gärna fått komma i tystnad och gått lite mer obemärkt förbi. 
  • Jag har skickat en video av mig själv och mitt barn till en vilt främmande människa på Instagram. Inte en söt video med en välsminkad supermorsa och ett sockersött väluppfostrat barn inte, utan en överdrivet skånsk utbränd mamma som springer runt med urinprov i mödravårdens lokaler och förstör sångstunder med vagnrelaterade regelbrott. SKA MOURFAR KUMMA PO MIDDA IDAU MELKOR!? hör man ljuda i bakgrunden av en glad unge som trycker i sig glass till mellanmål. →Video skickad. Hur är det ens möjligt?mina fingrar är så tjocka och snabba att jag inte borde få komma i närheten av en touchskärm. Låt oss alla bara ta en minut av tystnad och vara tacksamma för att jag inte sitter och vaktar  fjärkontrollen till ett massförstörelsevapen. Att vara 80talist måste vara den sämsta teknologiska förutsättningen? I gluggen av VHS och Iphone föddes vi. För unga för att inte begripa, för gamla för att göra rätt. 
Glass(k)ungen.
 
/ Karin Wikström 
 
PS1. Ofredande är ett brott i svensk rätt. Det definieras i brottsbalkens kapitel 4, §7: Den som fysiskt antastar någon annan eller utsätter någon annan för störande kontakter eller annat hänsynslöst agerande döms, om gärningen är ägnad att kränka den utsattes frid på ett kännbart sätt, för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år. 
PS2. Ni glömmer väl inte gillaknappen? 💓
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :