Julstök & nitroglycerin.

Dagens Said
"men du, tror du inte förlossningen kommer gå rätt fort denna gång också.. du kommer inte ha tid att mysa i badet & så".
(Mysa?! Minns du vår etta med kök? Prova krysta ut den genom valfri kroppsöppning & kom sen tillbaka och säg mys & förlossning i samma mening en gång till) 
Dagens modersfail:
På grund av eget mående är min empati lite i högkant. När Melker visade upp förkylningssymptom blev därför min spontana reaktion: klart grabben ska ha lite nyponsoppa! Sen lite Pippi Långstrump! 
(Lärdom: att ge nyponsoppa till ett barn kan liknas vid att ge nitroglycerin intravenöst. Pippi efteråt? Snarare en komprimerad version av Stockholm marathon med inslag av elitgymnastik... minus elitkunslap) 
Dagens skämskudde: 
(Skyddat nummer ringer)
Jag: Är ni påvääääääääg? 
Kvinna i luren: ehhhh vem är detta?
Jag: ehhh vem e du själv?
Kvinna i luren: jag ringer från försäkringskassan! 
Jag: jahaaaa jag trodde det var min pappa, han ska flyga till Malta idag & ja...han ringer från skyddat nummer ibland & jag trodde..... (5 min senare)... men dåså försäkringskassan! Hej! 
Kvinna i luren: ja haha, men vem pratar jag med? 
(Ibland är jag bara så exceptionellt dålig på att föra en normal konversation. Det blir antingen för mycket - eller för lite. När försäkringskassan ringer känns det lite surrealistiskt, lite som om konungen själv slagit en signal. Man har ju liksom funderar på om de verkligen har en telefon) 
Dagens känslomässiga uppoffring: för inte alltför länge sedan köpte Said på eget bevåg en retrovagn av sittmodell, som saknade både hela hjul & sufflett. Min förvåning & min kritik kunde inte döljas & missnöjet växte tillsammans med avgiften från auktionsfirman, som höjdes för varje dag ingen ångerfull köpare hämtade ut det vunna objektet (väljer att skriva objektet då det måste finnas någon form av kriterie för att en vagn ska kallas just vagn). Idag kompenserade Said sitt dåliga köp med inte mindre än tre bra köp av adventsljusstakar. Min tidigare kritik har gjort att Saids loppis-självförtroende är i botten & måste uppmuntras, den som vill eller inte. 
(Vi har nu ljusstakarna på plats & jag har givetvis gjort allt i min makt för vedergällning -fotat till instagram, berömt, dragit förlängningssladd & jämfört nypriser på nätet. Men han är för sargad. Just nu pratar vi om köpet i fem minuters intervaller med beröm & uppmuntran som tydlig röd tråd).

(null)
Omnämnt fynd. Kontakta gärna Said för beröm, jag kan behöva avlastning. 

Rörande min magkatarr är läget oförändrat. Dock spenderas dagen i huvudsak i soffan & inte på badrummet, vilket måste ses som en klar förbättring! Vem vet, i morgon kanske jag slår på stort och till och med äter! 
/ Karin Wikström 

Bilden ska inte misstas för en generellt bra framförhållning rörande julen & jag ska inte under några omständigheter förknippas med en jul-morsa. Hade jag tagit bilden åt andra hållet hade ni möts av en flyttkartong med julsaker & en halvt (av hund) uppäten tomteluva. 
Men ljusstaken är ju så fin, Said. 
Kommentera inlägget här :