Videolänk, hiphopdans & kontakttid för mammarumpa

Då vi inte har pratats vid på över en vecka tänkte jag i all enkelhet bjuda er på en veckosummering! Inte med "dagens outfit" träningsdagbok eller bilder på smoothies som rinner över glaset; nej ett hederligt utdrag av veckans höjdpunkter för en sån som jag! (egentligen skulle jag kunna göra ett helt inlägg om just dessa bilder med nymixad smoothie som rinner över! fina glasburkar med randiga sugrör men jag låter infallet stilla bero).

Måndag: Min måndag började egentligen redan på söndagen, närmare bestämt söndag kl 09:00. Då vart det måndag! Jag som hade haft sovmorgon försökte desperat väcka liv i mina trötta ögon genom att tvångsläsa saker på facebook (väl beprövat vakna-knep) till min fasa, iver och glädje (min kropp kunde inte riktigt sortera känslorna så det blev lite av varje) ser jag att min pappas vännrt rest ner till honom på Kreta för att överraska honom på hans 60 årsdag! En bild och text som sa någon om att han blev överraskad, att han skulle lämna 59 och att de skulle firas. JA JÄVLAR! tänkte jag och kopplade på ytterligare en känsla- ÅNGEST! Vad är JAG för dotter som inte överraskar honom på Kreta en sådan dag som hans självaste 60 årsdag? HELVETE också, här måste det ageras! Upp ur sängen och ner till resterande två personer av tremanna familjen "GOD MORGON ÄLSKLINGAR NU SKA VI SJUNGA FÖR MORFAR" hann jag få ur mig medan jag startade upp ett videosamtal och rättade till Melkers frisyr (min morgonfrilla som såg ut som en svårt skadad kakadua var det inte någon som rättade till inte)! Said jämrade sig lite och frågade besvärat vilken låt vi skulle sjunga och jag förmedlade att en klassisk "vi gratulerar" skulle levereras på min signal. Och sen jäklar började det sjungas - tre människor, tre tonarter, tre låttexter och tre melodier- tills det slog mig: det är ju söndag! (och pappa fyller år måndag). Jag hinner inte mer än att utbrista NEJ! innan Said kvickt försvinner ur bild tillsammans med Melker och lämnar mig åt mitt pinsamma videolänköde. Där står jag, iklädd pyjamas, i morgonskrud, på videolänk rätt in i en tillsynes pigg och trevlig frukoststund på Kreta. (Hej Hej, bara jag här ja.. Said skulle iväg på nått.. där...i köket.. men då återstår det väl bara för mig att säga... att vi ringer och sjunger i morgon istället.. på rätt dag...  och att det är roligt att se att era vänner har kommit ner, hej hej på er också ja.. okej.. hejdå.. hej!) Kul start på måndagen. Eller söndagen.

Tisdag: Jag berättade för Said med stolthet att jag inte längre bara var mamma utan även en klimatsmart ekonomisk sådan! med denna inledning följde sedan en kort presentation av min senaste beställning från matsmart.se. Vad som kändes som 2000 varor för den blyga summan 200 kr kunde han nu, tack varje mig, hämta upp hos postombudet. Han kunde tacka mig senare. Lådan anlände med Said och tacksamheten uteblev. Det visade sig fort att jag troligtvis köpt den absolut dyraste maten vårt hushåll någonsin skådat- detta då jag glömt titta på mängden/storleken på de olika produkterna jag så glatt klickat hem. 0,1 liter (alltså 1dl motsvarar det, vet jag nu) balsamvinäger står nu i vårt skafferi och kommer endast öppnas vid väldigt väldigt speciella tillfällen.

Onsdag: Onsdagar är mina jobbdagar och denna dagen gjorde sig ingen skillnad. Dock kommer denna onsdag gå till historien som onsdagen då jag åldrades 25 år på 4,3 sekunder- detta då jag under den gemensamma middagen hörde mig själv fråga en av våra ungdomar "men du, hur dansar man egentligen hiphop idag.. måste man ha huvan uppe när man dansar...? finns det ingen trevligare dans att delta i". Det var en utomkroppslig upplevelse. Fridens liljor och adjö från Karin 56 år

Torsdag: I torsdags var ju dagen då sommaren officiellt kom till Sverige, men också dagen då Melker officiellt klargjorde sin inställning till sval vattentemperatur. Alla ni som följer mig (eller valfri annan mamma) på instagram och tänker "ÅHH så mysigt de har det där i trädgården med sina ljuvliga små barn". Det är en instagramfälla! Att vara med sina barn ÄR mysigt och trevligt, dock inte ett dugg avkopplande, som bilderna så uppsåtligt missvisar. Under timmarna i solen tror jag vi tre mammor hade en gemensam sitt-tid (där rumpan faktiskt har fullkontakt med stol eller mark) på 10 minuter. Det vi däremot hade var: en bajsolycka, en kissolycka, ett konstant skrikande barn (de turades om), sex utvälta kaffekoppar (två försök till kaffe per person), en halv potatis i magen, 3 potatisar på marken och en bortdomnad arm (stressrelaterad). Och just det! en Melker som gång på gång envisades med att krypa ner i poolen i raketfart för att lika många gånger få utbrott över att vattnet inte höll samma temperatur som hans badbalja hemma. Farten, besvikelsen, ilskan.  

Hashtag mysigt trädgårdshäng-bakom kulisserna
 

Fredag: Ja här är vi ju! idag har jag halkat på ett blåbär inne på Coop (sedan spenderat orimligt lång tid till att diskutera blåbärets färdväg från fruktavdelning till mejeriprodukter med en skrämd personal/praktikant), Förolämpat en ägare till en pudel genom att besvara frågan "den lilla vita pudeln?" men ett "nää, det där var ingen pudel haha". Mitt avslutande "haha" hängde ensamt i luften. Utöver detta har jag tillbringat min fredagkväll med att försöka natta bebisMelker i två timmar och just nu arbetar vi (Melker och jag) i 10 minuters intervaller. Alltid levererar han en ny överraskning. 20:15 var det till exempel en bajsblöja. 20:50 en urkrypen pyjamas. Spänningen stiger i vad han kan tänkas leverera härnäst. Min förhoppning är ostbricka och en flaska vin. Någonting säger mig dock att jag kommer bli besviken.

 

Hoppas ni har en trevlig kväll! & glöm inte: gillar ni detta inlägget så klicka på hjärtat! Så jag vet vad ni tycker är kul att läsa!

/ Karin Wikström

(& glöm inte, på stillbilder får ingen sand i ögonen)

Kommentarer :

#1: Anonym

I Love IT /@

Svar: <3
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :