Hembakad hängröv & egenskalad gurka- den perfekta moderns tankar

 
Innan jag själv blev mamma var jag verkligen den perfekta föräldern, Jag visste exakt hur jag skulle bli, vad jag skulle göra och allra viktigast -vad jag absolut inte skulle göra. Är det någon som går i väntans tider- eller för den delen någonsin tänker skaffa sig ett litet barn så tänkte jag här bjuda på en liten lista, en lista på saker som inte blev riktigt som jag trodde.
 
1.
Tanke- Jag ska aldrig bli en sån mamma som slutar klär upp mig och sminka mig bara för att jag befolkat jorden. Jag ska ha snygga kläder varje dag och se ut precis som nu, kanske till och med snäppet snyggare! Pifferi till man blir en såndär MILF! Innan jag blev upplyst om dess betydelse vill säga. (Jag gör ibland så, slänger in ett ord i hopp om att vara lite småcool och sen visar det sig vara helt tokigt. Som när jag satt hemma hos mormor på kalas som tonåring, slängde kaxigt med mina dreads och sa "asså, ni får inte vara med i vårt gangbang"). Cool var just ordet.
Verklighet- Det finns många tillfällen som mamma där du måste välja mellan ditt yttre och ren, skär överlevnad. Kanske är det förvånade men oftast väljer jag en kopp kaffe före fåfänga & torrschampot till fördel för en gubblur på sofflocket. Inte allt för sällan tittar jag mig i spegeln, när alldeles för lång tid av dagen passerat och undrar vem i helvete som klär sig på det viset. Ibland undrar jag till och med varför kläderna jag bär ens funnits till salu och hur de hamnade i min ägo. Klä upp! Klä på.
 
2. 
Tanke- Jag ska engagera mig i mammagrupper, skaffa ett gött mammahäng (häng som i detta fall syftar till socialt umgänge), dricka latte på stan och springa milen i bokskogen med min supermoderna löparvagn. 
Verklighet- Jag har skaffat ett gött mammahäng, som i detta fall av verklighet syftar till en slapp otränad rumpa snarare än nån cool umgängeskrets. Några lattes blir det mer sällan än ibland. Anledningen till detta är dels att Melker aldrig gillat att sitta still men också att sambon tyckte att kopphållaren för 15 kr på Ullared dög utmärkt till sitt användningsområde (förutom då detaljen att den efter en lattehållning fick en lutning på ca 70 grader. Du köper inte en latte du inte har råd med från början för att sedan spilla ut tre fjärdedelar som ett dåligt orienteringspår efter dig). Men jag ska inte ljuga för er, löpvagn har jag googlat! Har dock inte satt min fot varken i nån bokskog eller i för den delen nån barnvagnsaffär. Dock har jag satt ner min fot mot hetsiga kroppsideal i allmänhet och lattelivet i synnerhet. Mest för att det valet krävde minst ansträngning.
 
3. 
Tanke - Jag ska laga all mat från grunden till min son. Min son är det viktigaste i mitt liv och det finns ingen chans i världen att han ska behöva få i sig emulgeringsmedel och E120. Mixa, frysa in och servera till tonerna av "Grieg-morning mood" (för den som inte kan göra kopplingen så är detta alltså låten till den harmoniska Grumme reklamen från 1998). Inte heller ska han få äta något socker, veta vad en mobiltelefon är eller titta på TV. Jag ska spela musik för att öka hans kreativitet och givetvis ska vi bygga med klossar. 
Verklighet- Det visar sig att burkmat har en tillagningstid på 30 sekunder och att jag gärna lägger dygnets resterande minuter på annat. Jag har även upptäckt en mycket slapp inställning till tillsatser än vad jag tidigare trott. Jag trodde även i min tanke att barn åt det dem blev serverade, eftersom de inte vet något annat. Nähädu, dåtidsKarin! Melker VET och har nog vetat sedan födseln att han vill äta lilla laxgrytan, lilla laxgytan och inget annat än lilla laxgrytan. Och fan ta den som preppar skeden med något annat i smyg, den får veta med besked. En annan sak Melker vetat sedan födseln är att hans mammas principer med lätthet går att förflytta till sina ytterligheter. Han är därför numera bekant med både dator, mobiltelefon, Ipad och hans mammas dåliga samvete. Samvetet är det som mitt i favorit sekvensen av babblarnas bergochdalbanetåg trycker på off-knappen och istället nynnar på "morning mood" (Grumme) och ger honom en hemmaskalad gurka. Ekologisk givetvis.
 
 
 
Nu ska jag bara tampas med resterande tid av mitt liv och min skeva bild av hur det kommer att se ut. Till exempel tänker jag att Melker kommer ha en sådan kärleksfull uppfostran att han tidigt i livet kommer servera mig frukost på sängen. Där ska vi sedan mysa, i lakan som luktar sommaräng, i dagens första solstrålar...
 
... till låten "morgning mood".
 
/ Karin "försöka duger" Wikström
 
 
 
Klicka på gilla-hjärtat om ni gillar, så jag vet vilka inlägg ni gillar mest! tack!

Kommentarer :

#1: fia

Man blir klok som en bok...iaf!
<3

skriven
#2: Anonym

Nr.3 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

skriven
#3: Anonym

Nr.3 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

skriven
#4: Jennyjenny.se

Man är aldrig så bra förälder som innan man får barn. I teorin iallafall ;) sen inser man att det finns andra saker som är mycket viktigare för att vara en bra förälder.

skriven
#5: Jennyjenny.se

Man är aldrig så bra förälder som innan man får barn. I teorin iallafall ;) sen inser man att det finns andra saker som är mycket viktigare för att vara en bra förälder.

Svar: Precis! & ibland bara låter man sig själv vara dålig & nöjer sig med det😅👌🏼
Karin Wikström

skriven
#6: Sofie

Hej!

Din blogg har blivit nominerad i tävlingen Årets Babyblogg 2017 av dina läsare. Vi har gått in i nästa tävlingssteg och nu är det dags att samla röster! Be dina läsare rösta på dig här: http://blog.babyshop.se/arets-babyblogg-2017/, använd gärna det grafiska materialet som finns tillgängligt under fliken Badges på tävlingssidan!

De fem bloggar som har flest röster den 11/6 klockan 23.59.59 går vidare till Juryomröstningen! Du har chans att vinna 5000 SEK att handla för i vår webbshop samt tillgång till vårt instagramkonto med över 34.000 följare i en vecka!

Lycka till!

/Sofie på Babyshop

skriven

Kommentera inlägget här :