Min pjäsuppsättning & en bristfällig bebismiljö

 
 
Jag vet egentligen inte exakt varför jag hade förväntat mig att någonting bra skulle komma ur denna dagen. Kanske var det av den enkla anledningen att jag kände mig tämligen redo och orädd inför dagens stora prövning- det omtalade hembesöket från BVC (tänk er uppkörning för bebisinnehav i bostad). Trots att jag endast timmar innan BVC:s ankomst råkade övertala sambon att slita ut 30 kvm golv (fastspikat med 3556 spikar som föll sporadiskt som ett regn i huset) hade jag faktiskt hunnit gömma både klorin, sax och tändare (på ett högst naturligt "det har aldrig stått framme" vis). Jag hade med detta även övat in några fraser kopplat till olika platser i huset, till att använda spontant när tillfälle gavs, som för exempel - "här badar Melker" repliken tillhörandes badrummet och "här sover Melker" repliken tillhörandes sovrummet. Lite enkla komihåg-  allt för att inte råka säga att Melker sover i sin badbalja. En miss som annars inte hade varit helt otänkbar. 
 
Nåväl, det visade sig att trots mina ansträngningar ( jag hade tillomed sminkat mig och satt på mig mina minst livsglädjesvänliga besöksjeans) och trots mina inövade repliker dök ingen sköterska upp. Hon ringde och bad om ursäkt att hon hade råkat dubbelboka mig med någon annan. Någon viktigare. "Jag hoppas inte du har förberett något inför mitt besök" sa hon. Nej nej nej sa jag och tänkte på hur jag sekunder innan tvingat Said att agera badbalja i min lilla egenregisserade pjäs. Nej nej, inte alls. 
 
Nu kommer hon i morgon istället och utifrån klorin och badbaljs-perspektivet känns detta helt okej (längre än till i morgon kan det dock inte dröja, då jag isåfall måste städa om och inte vet exakt var jag gömt alla städprodukter vi nu talat om). Ett annat perspektiv som det inte ser lika ljust ut från är "ett uppvärmt hus-perspektivet", då vår "panna" är trasig, Jag skriver "panna" för att jag inte riktigt vet vad det är för något, mer än att den är till för att fixa uppvärmningen i huset och den just nu inte gör just detta. Följaktigen har vi 14 grader inomhus. Vilket, tillsammans med de 1294 spikarna (resten har vi plockat upp) utgör en tämligen bristfällig bebismiljö. 
 
Dagen i övrigt har rullat på i samma dåliga mönster och exempel på dessa dåligheter är:
  • Jag har åkat köpa ett gult omklädningsrumsskåp från 1940. Detta för att jag är en dålig förlorare och fullkomligt älskar att läsa "du leder budgivningen" eller "du har vunnit budgivningen" HAH, suckers! Jag vann skriker jag innan jag ser vad jag har köpt. Köpet är  för den som undrar inte än förankrat hos sambon. 
  • Jag har vält ett bord med orchideer (extrapris) på Ica Maxi och smitit från olycksplatsen.
  • Jag har blivit ovänn med min sambo då jag inte tål mäniskor som börjar en problemlösning med det självklara Jag: du jag kommer inte in i källaren...?? Han: Okej, om du går till källaren..! NÄHÄ? jag trodde vi hade utgångspunkt MÅNEN. Hejdå.
  • Köpt en gustaviansk bänk som är 190 cm lång utan att försäkra mig om att vi har någon vägg i samma mått. Vilket vi givetvis inte har. Orsak till köpet?- vänligen se punkt ett.
  • I skrivande stund låter det som att "pannan" exploderar i källaren och jag kanske numera är änka.
 
Denna dagen, ett liv- som orginalMelker hade sagt.
 
 
 
Mitt fejs och mitt köp.
 
/ Karin Wikström
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :