PMS & bebissyndrom- en kortare avhandling i beteendemönster

Idag, när PMS:en har visat sig från sin absolut fulaste sida. När jag i sällskap av en elva månaders Melker har hankat mig fram och med nöd och näppe tagit mig fram till skymning och därmed dagens avslut. När jag sätter mig i soffan för att beakta mitt ovärdiga beteende och då plötsligt inser - PMS är inget annat än en regridering till 11 månaders ålder. Jag och Melker har vid en snabb eftertanke betett oss precis likadant under dagen som gått. 
 
Jag: bryter ihop för att jag inte hittar mina favoritshorts när jag ska springa min morgonrunda. Jag kan omöjligt välja "ett par andra" som övriga i hushållet lite lättvindigt kan vräka ur sig. Jag vill ha mina shorts och nu gråter jag för att vi har ett dåligt tvättsystem. 
Melker: bryter ihop för att han tvingas ha kläder på sig när han ska vara Melker under morgontid. Han kan omöjligt acceptera att tröjan "bara ska över huvudet" som övriga i hushållet lite lättvindigt vräker ur sig. Han vill vara naken och nu gråter han för att han inte föddes behårad.
 
Jag:bryter ihop när jag inser att jag lämnat trekvarts gräddtårta där vi var bortbjudna igår. Sötsuget når inga som helst gränser och jag förbannar godhet och givmildhet som samhällsnorm. Ge mig min jävla tårta! och nu gråter jag över hur dåligt vårt veckohandlingssystem är (detta är en punkt jag för övrtigt kommer återkomma till i framtiden. Veckohandling. Dra åt helvete). Jag äter nutella ur burken.
Melker: bryter ihop när han inser att majskroken smälter i hans mun och att han därmed måstse ha ett oändligt förråd och en konstant rörelse från hand till mun. Han förbannar hälsosam dietföring och majskroksbegränsning som samhällsnorm (hans samhälle består av en mamma, en pappa och en Melker). Ge mig min jävla majskrok! och nu gråter han över att han bara kan hålla två majskrokar åt gången. Han stoppar in huvudet i påsen.
 
Jag: tror att ingen älskar mig.  Eller snarare att ingen på jorden älskar varandra. En liten känsloyttring åt ena eller andra håller från omgivningen kan få raketsnabba konsekvenser. Skulle ens samvo i detta läge för exempel glömma bort att köpa solcreme till ert gemensamma barn, kommer straffet ej stå i proportion till handling (men inget vet det just då..mer än sambon. Han vet), Och nu gråter jag för att min kompis har ett UV-tält till sitt barn och jag har inte ens en creme! Barnhataren!
Melker: tror att ingen älskar honom. Eller snarare att jag i synnerhet kanske glömmer bort att jag älskar honom, om jag skulle förlora honom ur mitt direkta synfält för en sekund. En liten tonförändring åt ena eller andra hållet, ett rumsbyte utan att förankra stegen som skall vandras med honom innan avfärd får raketsnabba konsekvenser. Skulle man som mamma i detta läge för exempel inte uppmuntra förtäring av en tre veckor (gissningsvis) gammal ostkant som letat sig fram mellan golvspringorna,kommer straffet ej stå i proportion till handling (allla vet det, precis alla). Och nu gråter Melker för att hans huvud inte får vara i grytskåpet, trots att hela kroppen hänger utanför. Mamma har ett helt skåp av grytor och inte ens mitt huvud får vara med! Barnhatare!
 
Ja, ni ser ju själva? jag säger inte att det är så- men det kan helt klart vara så- att jag nu hjälpt forskarna lite på traven i den stora PMS frågan, Mitt tips är inledningsvis att bara släppa hela hormonsystemet för ett tag och titta mer på regredering Och det tipset ger jag er forskare gratis! min övriga expertis går bra att köpa.
 
Nu ska denna dagen, som de flesta andra dagar, avrundas med sömn. 
Jag: vill sova ostört i en egen säng, så lite som en halvsnarkning från en man kan och kommer att leda till tillfällig separation.
Melker: Vill sova ostört i en egen säng, men så lite som en inandning från en annan person kan leda till ett uppvaknande av sällan skådat slag och kommer leda till en själslig död för övriga i huset.
 
 
 
Med det sagt önskar jag er en god natt, i tystnad.
 
/ Karin Wikstöm
 
 
Gillar ni inlägget, så tryck på hjärtat!

Kommentarer :

#1: Sofia från Juligruppen

Haha vad ska vi med våra vildar med UV -tält till? Som att de kommer befinna sig där en enda sekund..
Kram från Sofia och Love

Svar: Haha det är sant! enda användningsområdet Melker hade haft av ett UV tält är att bära iväg på det!
Kram till er <3
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :