Kvinnohatarskatt & brister i evolutionen- ett svar till Steijer

Nu har det inte uppdaterats i den Wikstömska bikten på ett tag och då kanske ni förväntar er en liten lattjo uppdatering om hur jag fasnat med storröven i toastolen eller noppat bort två tredjedelar av mitt ögonbryn (två exempel hämtat ur verkliga livet) - men icke. Detta blogginlägg tänker jag förära den absolut dummaste krönikan jag har läst i hela mitt liv- och författaren av densamma, Siri Steijer. 
 
För er som inte har läst Siris artikel "lattemammorna får skylla sig själva"  kan jag bespara er 1 värdefull minut av ert liv genom att sammanfatta den såhär: Siri tycker att föräldraledigheten är för lång, att kvinnor som kommer tillbaka från denna för långa ledighet ställer orimliga krav i arbetslivet (möjlighet till lika lön eller likvärdig möjlighet tll en sökt tjänst). Kvinnan får för henne gärna stanna hemma, men då på egen (elller mannens) bekostnad. Hon är inte intresserad av att betala skatt för att lattemammorna ska glida runt på stan med sina avkommor, tillbaka till jobbet säger hon. Lata mammajäkel. Läk ihop, amma klart och bidra till samhället. 
 
Siri. Det här kan komma som en överraskning för dig och jag vill egentligen inte vara budbäraren av denna information, då den säkert kommer vara lite omvälvande. Dock känner jag ändå ett visst ansvar att upplysa dig- så håll i hatten: En sexmånaders bebis klarar sig inte själv. Jag vet, även jag kan tycka att det är lite störigt att vi 2017 inte kommit längre och att våra avkommor är så fruktansvärt långsamma i sin utveckling (jag menar kolla på kalven som bara reser sig efter 10 minuter). Förslag på hur vi kan skynda på självsständighetsprocessen mottages med tacksamhet. 
 
Siri. Om du nu tänker att mammorna ska lämna sina bebisar på dagis vid sex månader (eller vilken ålder du nu finner lämplig, kanske tidigare?) så vill jag informera dig om att vi nog är många som tänkt den tanken, skönt det hade varit om någon annan tog över vid sexmånadersfasen. Men! sen kommer vi på hur viktigt det är med anknytning, att vi vill ge våra barn trygghet- och just det: att vi är mammor till våra barn. Föräldraförsäkringen och möjligheten att vara hemma är en fördel för våra barn och därmed en fördel för vårt framtida samhälle- tänk att Sverige vill ge barnen så bra förutsättningar som möjligt! Att kalla föräldraförsäkring för bidrag som du gör är lika dumt som att tro att mammor dricker latte för att det är trevligt. Det är för överlevnad och för allmänhetens säkerhet. Stryp du mammornas kaffetillförsel och ta upp detta till debatt igen, så kommer du föstå vad jag menar.
 
Siri. Att skaffa barn må vara som du säger "frivilligt" och inget tvång. En annan viktigt kunskap som världen verkar kämpat hårt för att hålla undan från dig är; du föddes av din mamma- kvinnor föder barn- utan barn dör människan ut. Så sammanfattningsvis är det så tokigt att ska vi människor leva kvar på jorden, så krävs det att en eller två kvinnor (minst) OFFRAR SIG, sin kropp i allmänhet, sitt underliv i synnerhet, sina bröst, sin karriär och sin pension till fördel för människans existens. Idag kan inte (jag vet, ännu en sak som man tycker borde se annorlunda ut 2017) män vara gravida, föda barn eller amma. 
 
Siri. Detta med att du inte vill betala skatt till någonting du inte använder! Jag kan hålla med dig. För exempel kör jag inte på varje väg i Sverige. Inte heller är jag speciellt sjuk och mitt hus brinner faktiskt aldrig. För att inte tala om begravningsskatten- om man vill dö eller inte borde faktiskt vara precis lika frivilligt. Och kanske är det även så du tänker? om alla slutar dö, behöver vi inga nya människor? Jag förstår din tanke Siri, men jag tror 50-talet ringde och vill ha den tillbaka, 
 
Och slutligen Siri. Detta med att lattemammorna organiserar sig likt maffior inne på restaurangerna. Kan du inte PM;a mig lite mer exakt var dessa håller hus? jag har nämligen inget stort mysigt och agressivt mammagäng att hänga med om dagarna, dock skulle jag gärna vilja delta i dessa möten och beställla en extra stor latte- gärna betald av dig.
 
 
 
/ Karin Wikström
 
PS1. Hade det inte varit för att jag saknar delar av mitt ögonbryn hade jag valt att lägga ut en bild på mig själv med en skeptisk blick istället för en bild på fånig krönika. Nu är det dock svårt att alls avläsa känsloläge trots åtskilliga försök.
PS2. Klicka på "gilla-hjärtat" om ni gillar inlägget... och om ni tycker att kvinnor som hatar kvinnor borde betala mer i skatt.

Kommentarer :

#1: Emma

🙏🏼😘

Svar: ☺️😘
Karin Wikström

skriven
#2: Peo

Inte bara imponerad, utan jäkligt stolt över ditt sätt att argumentera!

Svar: Wow, tack Peo 🙌🏽😁
Karin Wikström

skriven
#3: Anonym

Människobarn föds orimligt ofärdiga. Har väl något att göra med evolutionen som tyckte att vi skulle gå upprätt och födas med större hjärnor än många andra djur. Detta gäller dock inte alla människor... 😉

Svar: 😂😂😂 precis så 👌🏼
Karin Wikström

skriven
#4: Tess

Bra skrivet! Läste debattartikeln och den riktade sig i slutändan inte alls mot "lattemammorna" utan mot de föräldrar som inte skulle ha råd att stanna hemma på egna sparmedel (eller en partners lön). Hade man råd själv så var det ok att stanna hemma ansåg skribenten, men övriga ska inte "glassa runt" utan ut och jobba. Dålig attityd tycker jag.

Svar: ja precis! föräldraskap ska inte vara en klassfråga!
Karin Wikström

skriven
#5: My

Om jobben växte på träd så att säga. Jag vet inte hur Siri resonerar men hur ofta kan man sitta på en fik med vänner o dricka latte om man nu har dålig föräldrarpenning med andra mammor? Det är inga självklarheter att man får/hittar andra föräldrarlediga när man är förstföderska.

skriven
#6: My

Om jobben växte på träd så att säga. Jag vet inte hur Siri resonerar men hur ofta kan man sitta på en fik med vänner o dricka latte om man nu har dålig föräldrarpenning med andra mammor? Det är inga självklarheter att man får/hittar andra föräldrarlediga när man är förstföderska.

Svar: precis!
Karin Wikström

skriven
#7: Josefine

Gillar verkligen din blogg och sättet du skriver på!

Svar: tusen tack <3
Karin Wikström

skriven
#8: Nina

Läste denna krönikan och blev så förbannad! Det är positivt att vi har så bra föräldraförsäkring i Sverige, inte negativt! Och hon kan ju knappast ha ungar själv för då hade hon vetat att man har inte mycket tid att glida runt och slappa på när man har barn...
Dina tankar är väldigt lika mina tankar angående detta! Heja dig ❤️

Svar: tack för din fina kommentar <3
Karin Wikström

skriven
#9: Anonym

Tar för givet att denna människa inte fött något eget barn och varit mammaledig. ...folk ska inte uttala sig om saker de inte själva har upplevt... 😉

Svar: Nähädu! däremot verkar hon själv vara ett barn :P
Karin Wikström

skriven
#10: Anonym

Huuur i hela friden kan jag missat din klockrena blogg?!? Bra skrivet!! Ska man ut med vagnen med ett skrikande barn innan solen ens gått upp då förtjänar man fan en kaffe!

Svar: Men TACK och välkommen hit :D hoppas du vill fortsätta hänga här! Kram
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :