Kjellkritik & förhållningsregler vid glasskiosken

Alla människor vet graden av allvar som krävs vid möten i Svenskarnas vardag. Till exempel är det välkänt att en skock svenskar hellre sammanbitet inväntar döden under en flygtur med svår turbulens, än ställer till med ett "vi kommer alla dö-spektakel" (detta är jag väl bekant med då jag själv brukar sitta med svettpärlor i pannan och skriva testemente på boardingkortet). Vad folk i detta land dock INTE tycks vara bekanta är de enkla reglerna som råder vid enkel glasskiosksammankost. Jag tänker därför dra dem här i punktform, för spridning av kunskap i dess finaste form.
 
1. Om du kommer i sällskap av cirka 28 andra människor med (för exempel) en organiserad bussresa känns det rimligt att någon i sällskapet avstår glass. Exakt hur detta ska läggas upp rent praktiskt vet jag inte, men jag skulle kunna tänka mig att vi helt enkelt drar en gräns vid 70 år. Vid 70 år kan man väl ändå anses vara färdigäten- dags att släppa fram andra generationens glassätare och korta ner busslassköerna till sommarglassen.
2. Om ingen tillämpar regel nummer ett och pensionärerna får härja fritt finns det tidsramar att hålla sig till. Står du i denna milslånga kö, minut efter minut, omringad av glassmenyer med både bilder och text- då förväntas du vara KLAR när luckan är din. Du ska säga "hej jag vill ha..." följt av din beställning och gärna en jämn betalning. Det spelar ingen roll om du missbedömt kötiden och ägnat all tid för strösselbeslut åt att prata höftledsfrakturer, har du inte fokuserat på ditt glassköp, så förtjänar du ingen glass. 
3. Skratta ej åt storleken på någon annans glass (jag hade iallafall bestämt mig för vad jag ville ha. Sen att det råkade bli allt som kiosen erbjöd... men jag hade bestämt mig).
4.Om du heter Kjell och är med på en organiserad bussresa. Kolla gärna av tiden för bussens avgång. Jag förstår att du tyckte utrymmet för glassätande var snävt men så är generellt även pensionärers tålamod. Ingen ska behöva höra namnet Kjell mer än tio gånger på en halvtimme.
5. Om du har med dig dina barnbarn och din hund. Snälla älska ditt barnbarn lite mer än hunden. Inte för att jag egentligen lägger någon värdering i fördelning av kärlek. Men i glasskioskfall kan det tyckas bättre om 2-åringen får glassen- trots att han vid ett svagt tillfälle lovat bort den till Tjoffsan. Tjoffsan vet inte detta och kommer med all sannolikhet glömma denna glass inom ett par minuter. Ditt barnbarn på 2 år kommer dock, tillsammans med alla glasskioskbesökare, minnas den för livet. 
 
Ja, detta är alltså regler framtagna för att trivseln hos semestersvensken ska bli något högre. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, var det ju någon som sa. Och jag är rätt säker, på att det uttrycket myntades av någon hungrig stackare. Mitt i glasskioskens sommarinferno. 
 
med hänvisning till regel nummer 3!
 
Karin "försöka duger" Wikström
 
PS1. Hallå i holken! bloggen gick ju till FINAL! i tävlingen om årets babyblogg 2017! Tack alla som röstade och delade!
PS.2 Kjell är återfunnen och var vid anträffandet vid gott mod!
 
Glöm inte klicka på hjärtat om ni gillar läsningen! <3

Kommentarer :

#1: Anonym

Haha men du är ju för rolig du. Kram Anette
www.anettan.blogspot.se

Svar: ❤️😃
Karin Wikström

skriven
#2: Elin Julimamma 2016

Så underbart att läsa varje inlägg på din blogg. 😂

Svar: Tack fina du, så glad att du vill läsa 😃🌸👌🏼
Karin Wikström

skriven
#3: MIKAELA

Haha! Klockrent skrivet! 👍😃 www.mikaelastartor.blogg.se

Svar: haha! =) tack för din kommentar! Kram!
Karin Wikström

skriven
#4: Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Haha, dagens skratt! Tror alla som jobbat inom service kan känna igen sina kunder i en eller fler punkter ;)

Svar: haha roligt med igenkänning! tack för din kommentar! Kram
Karin Wikström

skriven
#5: Sanna

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste inlägg också!

Svar: Ja den var god! Kram!
Karin Wikström

skriven
#6: fia

Mums för glass och hissa för din blogg <3 Du är bäst - Mor din <3

Svar: ❤️❤️❤️
Karin Wikström

skriven
#7: Josäfin Andersson

Hahha så rolig lista haha!

Svar: 🙈😅🌸tack
Karin Wikström

skriven
#8: Mikaela

Så bra!

Svar: Tack 😅👌🏼🌸
Karin Wikström

skriven
#9: Hanna Karlsson

Haha, vilket roligt inlägg! 😊

Svar: Tack 😊🌸
Karin Wikström

skriven
#10: Lucky

Haha, så rolig lista!

Svar: =D
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :