Verklighetscensur i sommartid- ett glas rosa i dålig luft

Nu har mer en halva Saids sommarsemester passerat. Jag sitter fortfaranade i hemlighet och ber till både Gud och SMHI (om det nu skulle råka vara så att någon där har inflytande över Guds väderpinne, som han verkar hantera lite vårdslöst dessa dagar).  Men bönerna är verkningslösa! Det verkar då inte bli någon sommar detta året heller och sommaren är faktiskt här - förklädd till en repris av oktober 2016- och skyndar vi inte på, så missaar vi alltihop i år igen. 
 
Fast det är ju lite så här i Skåne, allt som oftast är vi välsignade med landets all nederbörd. Vi får helt enkelt bestämma oss för att - nu,  nu jäklar är det sommar vare sig det skiner eller ej! Då får grillen åka fram, flintastek marineras och foppatofflorna åka på, Om dessa fulskor så ska matchas med vinterparkas och fårskinsmössa. Foppatofflorna är ett måste när svensken håller semster. Oavsett väder.
 
Har man dessutom barn blir de höstliga sommarutmaningarna större! Speciellt när solen tittar fram en kvart om dagen. Då ska man inte bara tömma grillen på vatten och lägga flintan i marinad, nä då ska man även få ut barnet/nen i FRISKA LUFTEN (finns det något mer provocerande ord? som att alla annan luft än utomhusluften är sjuk). Pool ska vara innförskaffad sedan tidigare (trots att graderna fortfarande inte överstigit 12 den senaste månaden) UV-dräkt och solskydd ska vara redo (detta är en riktigt utmaning för mig, som alltid är ett par månader sen och precis har fått hem denna vårens skaloverall på posten). Och framför allt- vi ska alla ha jävligt roligt. Det har ju sällan jag.
 
Statusuppdatering Facebook, med verklighetscensur: 
Idag har jag och min bästa lilla familj njutit av sommarvärmen i vår trädgård. Said har grillat på vår kolgrill medan Melker plaskat i sin pool! Vår trädgård är verkligen prunkande såhär års! UNDERBART! Kvällen avslutades med underbara vänner i kvällssolen på vår nybyggda terass- med rosé och tapas. Allt medan Melker lekte så fint med med deras dotter Hen. #älskalivet
 
Statusuppdatering Facebook, utkast/opublicerat:
Idag när vi planerade för dagen tittade vi på SMHI:s väderprognos (istället för att titta ut). De utlovade regn även idag, vilket vi var ganska nöjda med då vårt trädäck inte är klart än och Melkers pool av någon outgrundlig anledning hänger högt upp i ett träd. Plötsligt tittade trots regnprognos den lille solen fram och då ska man snabbt som fa-an från den sjuka luften- ut i den friska. Vilken tur tänkte jag, att jag för en gångs skull har haft framförhållning och köpt badblöjor. Och UV-dräkt. Det skulle dock snabbt visa sig att  Melker hellre dör än bär en kroppsstrumpa i formfast material.  Vad hade jag väntat mig? Poolen räddades från trädet och fylldes på i omgångar med hjälp av skurhink, kaffeburk och salladsskål, medeln vi hade att tillgå. När denna var fylld hade Melker i missnöje redan dragit av sin badblöja, tagit en kalsup i två cm högt vatten, sprungit naken rakt in i hallonbuskaget, vägrat komma ut ur samma hallonbuskage, ätit en blomma, ätit jord. ätit gräs och komposterat gamla rabarber- i poolen. Trädäcket står halvklart och gapar tomt då vi varken har trädgårdsmöbler, eller för den delen en ordentlig grill. Däremot har vi en massa viktiga saker under trädäcket, likt gåvor offrade till vem som nu kan tänkas bo därunder. Inte är det väderguden iallafall. Det vi också har är en liten turkos grill från coop som rymmer en halv korv, om den läggs omsorgfullt på diagonalen. .Något rosévin har vi heller aldrig hemma och Systembolaget tycks just vara stängt när lusten smyger på eller solen smyger fram. Ibland dricker vi fun light ur vinglas, mest för att det är en dryck med för årstiden rätt kulör. Men inte på kvällen och aldrig på terassen och speciellt inte dagar som denna, när solen redan tittat fram en stund. Då ligger vi inne i ful-luften. Då får det räcka. #solisinnebruninne
 
 
 
Jag antar att jag inte behöver förtydliga att upplåsbara barnpooler, inte blåser upp sig själva.
 
 
/ Karin Wikström
 
Tryck på hjärtat om ni gillar inlägget, så jag vet vad ni gillar att läsa!
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Malin o Wilhelm

Och tänk jag som spenderar sommaren i södra norrland! Har dock tacksamt nog varken spanat en enda mygga eller knott, visserligen det minsta man kunde kräva när det fortfarande flyter runt isflak i vattnet. W försöker desperat hitta sommarfeeling genom att hälla i sig litervis med sand så varje blöja blir tung som synden och jag måste gå upp en byxstorlek för att de ska palla tyngden.
Att den nyinköpta bikinin kommer förbli ouppackad kontrar jag med extra mycket goda röror o kaloririk kall öl.
Men bortsett från det tycker jag att vi har det härligt och jag njuuuter av att fortfarande få vara föräldraledig!

Svar: Tänk att jag helt missat er kommentar <3 Härlig inställning du har, jag skulle kanske behöva lite av den ;) Kram till er båda!
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :