Nattlek & trasig bebis

 
Hos en mammaledig (eller för den delen annan föräldrer som är hemma för att hålla sin avkomma vid liv) börjar dagen kl 06:30. Eller ja, den börjar som ni säkert förstår redan långt tidigare, eller så är det så att gårdagen aldrig riktigt tar slut. Ibland är nätterna bara ett enda långt gonatt- och god morgonsinferno. Men i vårt hem accepterar vi den nya dagens antågande allt efter kl 06. Innan dess leker vi natt. 
 
Morgonen idag har inte gjort sig något undantag, vi har varit både trötta och sura & nattlekt (aktiviteten låter helt klart roligare än vår familjs innebörd av ordet) fram till acceptansen trädde in för 60 minuter sedan. Under dessa 60 minuter har jag i hysterisk mamma-anda hunnit:
  • Googla vitaminbrist, grötberoende och trasigt exemplar bebis . Detta då Melker nu har bestämt sig för att endast öppna munnen för ankommande skedar med gröt toppat med fruktpure. Ingen annan föda ska nå hans mage, resten av hans liv.
  • Googla utvecklingsstadie bebis + vägg för att se om det kanske är så att det är helt normalt att bebisar vid sex månaders ålder bestämt sig för att endast köra sin gåstol in i vardagsrumsväggen gång på gång på gång? (för att sedan stå där som ett trasigt datorspel tills hela värlsbilden kollapsar i livets största sammanbrott). Bump bump bump. Tilläggas ska att vi har både alternativen dörröppningar och golvyta att erbjuda i vårt hem, stolen har utmärkt svängfunktion och bebis har en fungerande back .  
  • Spinnat vidare på ovanstående googlereslutat då ingen verkade bekant med min rådande problematik, dock tipsade google mig om att en annan googlian (en person som googlar allt) sökt på "måla vägg med bebis i rummet?". Min sammanfattade reaktion är URSÄKTA!?  inte för att fler inte har en bebis som älskar att frontalkrocka med en vägg, utan för att det finns mammor som orkar, kan eller för den delen vill måla om ett rum i sällskap av en bebis. 
  • Övertygad om att ovanstående googleresultat är en komplott har jag googlat "kan jag fjällvandra i -29 grader med bebis" 25 gånger. Detta endast för att någon annan nojig 06:30 mamma som simmar runt i samma googleträsk och söker "kan jag ge fjällfil till bebis"  ska sätta kaffet i halsen i när google blygsamt frågar "menar du; "kan jag fjällvandra med bebis".
 
 
Googlandet gav alltså inget resultat och frågorna förblir obesvarade. Jag har iallafall tejpat fast bomullspads på gåstolens ratt, som en form av airbag. Jag tycker att det känns som en rimlig åtgärd. Grötproblemet ligger dock kvar och gnager, så har ni tips, lugnande ord välkomnas detta! 
 
 
/ Karin Wikström 
 
 
Taggar: airbag, bebis, fjällvandramedbebis, föräldraskap, föräldrer, google, grötberoende, mamma, mammaledig, nattlek, sexmånadersbebis, utvecklingsstadie;

Kommentera inlägget här :