Förklaringsmodell i nattlig oduglighet & en bebiskonung

 
Inatt har det varit livfullt i det Wikströmska hemmet. Detta då Lille herr bebisMelker helt sonika har bestämt sig för att inte längre sova på nätterna, utan vaknar med besked en gång per slagen timme. Alla uppvakningar följs givetivs av olika önskemål och direktiv såsom; ge mig nappen, vänd mig till mage, ta bort Benedicte (gosedjur), ge mig nappen(den har en genomsnittstid på cirka 1,2 minuter i munnen), ge mig Benedicte, rätta till min pjamas, ge mig nappen, ta upp mig, lek med mig, ge mig nappen!,va min undersåte, lyd min befallning, buga för lillkonugen! 
 
och så vi gör. 
 
Trots att jag ändå är till åren kommen för att vara förstagångsmamma(!), hade jag ingen jävla aning om vad livet som mamma hade att vänta, eller snarare vad livet inte att hade vänta.Såsom sömn till exempel. Inte heller hade jag en aning om att stadie av djupsömn för man och kvinna skiljde sig åt så markant.När jag som kvinna sover till exempel och ett högt ljud hörs i rummet (alternativt att en bomb briserar utanför fönstret och rummet kollapsar i sin helhet), oavsett ljudets källa, så vaknar jag. När mannen däremot hör samma ljud vaknar han inte. Detta är en kort och koncis förklaringsmodell grundad på en liten studie, utförd under sex månader i det Wikströmska sovrummet. Samma studie visar även på att mannen nattetid är helt oduglig som person i allmänhet och som fader i synnerhet. Odugligheten inträder dessutom redan innan djupsömnen slår vid och kan kan se ut som fölljer:
 
22:00 
Sambo: jag tar HELA natten inatt! Så kan du få sova! 
22:03 
Sambo: Zzz (somnar på soffan) 
00:00 
Bebis vaknar.
02:00
Bebis vaknar.
05:00
Bebis vaknar.
06:30 
Jag kommer ut i vardagsrummet med bebis.
Sambo
(Sträcker på sig) ja här kan vi inte sova inatt! Ska vi gå & lägga oss?
 
 
Även om exemplifieringen är tagen rakt ur verkliga livet kan tidpunkterna för bebis uppvak eller sambons insomningsplats med fördel bytas ut mot rådande omständigheter eller mer generella antaganden vid behov och användning av modellen.
 
 
 
 Konung Melker i sin morgonskrud!
 
& ni som inte än har barn men planerar avla fram små royaliteter i framtiden vill jag bara säga, för guds skull- släpp allt ni har för händerna & sov!
 
/ Karin Wikström
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Amanda

Låter som en jobbigt natt, hoppas ni kan sova lite nu under dagen! Kram<3

Svar: Tack <3
Karin Wikström

skriven
#2: Jasmin

Hahaha känner igen de där.. i 4 år har jag hört samma sak "jag tar lillen i natt" 😂.

Svar: Så det blir alltsp inte bättre? 🙊
Karin Wikström

skriven
#3: Photo by E M E R E L L A

Men gud vilka otroligt vackra ögon han har :)

Svar: Tack! Han har helt klart fått pappans ögon :)
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :