Pannlampa & Nattvard

Såhär när den vanliga Svensson trycker huvudet fullt med chips & dipp i takt till melodifestivalens illa komponerade låtar kommer ett blogginlägg från mamma Karin. Varför tittar inte hon på mello tänker ni? Varför sysslar inte hon med sedvanligt lördagsmys? Jo det ska jag berätta för er! I vårt hushåll råder troligtvis Sveriges med omfattande TV-problematik. Vi (han) har för ett tag sedan införskaffat någon form av TV-box (som troligtvis inte håller sig på rätt sida lagen). Denna box ska tillgodose vårt lilla hushåll med världens alla tänkbara kanaler till förmånligaste pris. Arabisk TV för den som vill se! Eller varför inte en talk show från pakistan? Jodå. Har man ingen direkt preferens på sitt TV-tittande samt besitter en vittgående språkförståelse fungerar boxen utmärkt. Vill man däremot se ett svenskt program på en viss angiven tid så kan man rätt och slätt kössa sig där bak. "Chanel will be back soon" utlovar boxen till tonerna av en låt, som jag vid detta laget skulle kunna spela på sju olika instrument. Jag är inte helt säker, men jag tror att Chanel kan vara mannen som sänder ut kanalerna från en grotta i mellanöstern. Herr Chanel som helt enkelt går på ett väl tilltaget toalettbesök varje gång jag ska titta på ett svenskt program. Min sambo hävdar såklart att chanel är engelska för kanal, om än lite felstavat. Men hade det varit så, så hade väl kanalen kommit tillbaka någon gång? Att Chanel har gått vilse i grottan verkar ju mer rimligt.
 
 
Nåja mysdagen till ära  så har Chanel åter försvunnit, oavsett om det rör sig om en kanal eller om ett utdraget toalettbesök i mellanöstern. Och då finns alltid en plan B! En plan som jag inte är helt införstådd med. Dock sitter jag här, i ett mörkt vardagsrum där den enda ljuskällan är sambons 80 watt pannlamla. Med den lyser han upp skruvarna och sladdarna han dragit ner från vinden och nu ömsom eldar i ett ljus ömsom tappar på golvet. Han svär mycket, så jag tror inte att det riktigt går som han tänkt. Men det vet jag i och för sig inte då jag varken vet vad målet med eldandet eller tappandet är och inte heller får lägga mig i. Gör jag detta så mumlar han ord som "otursbringare" eller arabiska ord jag varken vet eller vill veta vad de betyder. Själv kör jag också ömsom hit ömsom dit, men i min lilla sfär i soffan rör det sig om ömsom vin och bröd- som är allt lördagsmys jag orkat förskaffa oss i ljuset av ett pannlampssken. Det hela påmimnner lite om nattvarden  Förtuom att ingen i rummet just i denna stund verkar vara varken speciellt troende eller för den delen speciellt förlåtande. 
 
BebisMelker hamnar i skymundan idag, då han är den som beter sig absolut mest normalt i detta hushåll just nu! Detta trots att han skriker obegränsat så fort han inte får ha blomsterjod i munnen, när han inte får ligga i hundens bädd och slicka obegränsat på hundben, eller värsta tänkbara- när mamma inte förmedlar alla göromål sjungandes i en alldelses för hög tonart (Chanel kanske helt enkelt vet att vi inte är i behov av mello här hemma).
 
En BebisMelker i full färd med att fixa med sina hundbestyr på sin favoritplats. 
 
 
Nu ska jag bestämt lägga mig i detta svetsandet som pågår. Alternativt ta en ny nattvard. Jag inser att det är precis såhär jag tänker att det ser ut i den där grottan, där mannen sitter och försöker få ordning på kanalerna som ska ut i världen. Och kanske är det också någon som sitter någonstans i världen och väntar på att Said ska få rätt på denna till synes ovärderliga brinnande sladd. Kanske står det "Said will be back soon" på deras TV. 
 
/ Karin Wikström
 
 
 

Kommentarer :

#1: My

Det enda som fungerar är att låsa in sig i ett rum med antingen sin smartphone, surfplatta eller dator och se den live på SVT play. Vi har samma problem här, en tv och en tv-box och 3 olika tv preferenser.

skriven

Kommentera inlägget här :