Maginstoppning & hermorrojder- därför umgås mammor

 
I detta hemmet föredrar vi av förekommen anledning numera att umgås med andra småbarnsmammor. Ingen ickemamma ska dock känna sig kränkt av detta, då de olika orsakerna till stor del handlar om förskoning av just er. Anledningar till mammapreferenser i umgänge följer nedan i punktform. Så att den som känner att vår vänskap inte frodas riktigt som förr, kan bli mer införstådda vad det är ni nu slipper. När ni träffar varandra på stan. Under helt normala omstädigheter. I helt normala kläder- och undrar varför jag inte dök upp. 

 

  1. När två nyblivna mammor ses finns en outtalad förståelse för den andra partens kläd- och utseende situation. Vi anmärker alltså aldrig varken klädval eller passform av densamma. Att gå runt i ett par urtvättade gravidbyxor som inte ens för det otränade ögat kan misstas för ordinarie byxor är således okej. Du hann inte tvätta- jag förstår. Du pallade inte knäppa en gylf- jag förstår. Din röv fick inte plats- jag förstår. En annan sak vi förstår är när barnets gamla bostad magen oblygsamt smyger över byxkanten, när gårdagens spya tagit form av en värlskarta och vilar på din axel eller när tutten lämnas kvar ute i det fria. Tuttar i allmänhet har nämligen börjat liknas mer vid ett paket mjölk på bordet under ett oändligt kafferep med tant Berit (som inte tänker gå hem) snarare än en kroppsdel. Om ena parten i umgänget dessutom fortfarande har sin pyjamas på sig under dagtid kommer den andra partens stora frågetecken endast ligga i varför hon inte bär sin. En mjuk byxa i 100% bomull mot sina orakade ben är vad varje nybilen mamma förtjänar och behöver.
  2. Två mammor med varsitt eller fler barn behöver inte nödvändigtvis befinna sig i samma rum, hus eller för den delen ort för att anse träffen som fullgjord och lyckad. Bebisar ska nattas, tystnad ska råda, blöjor ska bytas, kräk ska torkas, leksaker hämtas och mat utdelas. Inte allt för sällan ses vi en stund för att sedan skiljas åt i olika ovan nämnda mammarelaterade uppdrag i diverse delar av bostaden. Sen ses vi igen, skiljs igen och ses igen. Allt medan kaffet kallnar och hämtmaten skrattar. Ibland, när tiden dragit iväg, kan vi skicka ett litet uppmuntrande sms från rummet bredvid i stil med "nu somnar bebis snart, koka nytt kaffe!" eller "nu somnar jag snart, ta dig en kaffe". Bjuder dessutom hemmahos-mamman inte på fika är detta okej. Du hann inte fixa- jag förstår. Du planerade följa en strikt "tappa 35 kilo på en vecka-diet" mellan kl 06 och din hunger-jag förstår. Din man köpte bara 3 burkar tonfisk och 4 bananer senaste storhandlingen- jag förstår.
  3. Vi pratar bebisbajs, rumputslag, sömnbist och intimtvål. En sådan mamma som man aldrig skulle bli, är precis sådanna mammor precis alla blir. Man har inga hämningar och ingen skam. Ord som i andra sammanhang är strikt förbjudna för den som vill ha något form av socialt anseende kvar slängs det med utan eftertanke eller hejd. Bajs,Hemorrojder. Bajs. Framfall. Bajs- jag förstår. 
  4. Bildvisningbegräsningar som råder i andra sammanhang slopas helt och hållet när mammorna ses.Fram med instagram, koppla datorn till TV:n och upp med projektorn! "Titta på Birgers DOPBILDER, visst är han SÖT". Och även om Birger i andras ögon ser ut precis som vilken unge som helst som prästen doppar i fatet, så är det skillnad för oss.Vi behöver awww:a oss i oändlighet, ställla följdfrågor om dopklänningens historia och höra allt om vad Birger tyckte om cermonin! Hur gick natten sen då? skrek han mycket? Hjälpte katrinplommon? Verkade han nöjd med festen?Åh men LillBirger. Birgerdenminsta! berätta mer!- Jag förstår.
 
Listan hade kunnat göras så mycket längre men då det är lördag och jag har en stor förhoppning i vår TV situation ikväll (se föregående inlägg) tänker jag inte fördjupa mig mer i ämnet mammavänskap just idag. Jag vill dock understryka att inte en enda av mina vänner är mindre älskade än innan. Kanske vet jag bara att jag inte hade orkat med mitt eget sällskap i en minut innan dess att jag själv förvandlades till denna gränslösa kräkluktande mamm-mamma. Kanske vill jag bara nu för en tid kunna prata lite för mycket om förstoppad bebismage och instoppad mammamage, vad vet jag,
 
Kanske, kanske är jag inte alls så som jag faktiskt hade tänkt. 
 
/ Karin "maginstopparen" Wikström
 
 

Kommentarer :

#1: Camilla Blomqvist

Du skriver så klockrent. Skönt att du sätter ord på det vi, alla nyblivna mammor, har problem med att förklara för våra vänner utan barn💙 kram

Svar: åh med tusen tack Camilla! så glad jag blir att du läser <3 Kram
Karin Wikström

skriven
#2: Anonym

Alltså, åh! Precis såhär är det 😂

Svar: jag är glad jag inte är ensam! =)
Karin Wikström

skriven
#3: Anonym

Underbart! Själv gick jag runt i gravidbyxorna så länge att jag hann bli gravid igen innan jag kom till insikt att det kanske kunde vara dags att vila dem lite. Så det var bara att hoppa i dem igen (yes!) 🤣

Svar: 😂😂 jag är gravid med oengagemang! Räknas det?
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :