Cellulitbortsugare & hajbete

 
Jag har alltid varit bra på att hitta alternativa användningsområden till redan framtagna produkter eller redskap. Detta ska inte på något vis förväxlas med att jag finner bra användningsområden -  nej jag är endast bra på att komma på vad man "annars skulle kunna ha den grejen till". För att förtydliga min förmåga har jag här nedan gjort en lista på både bra och dåliga idéer.
 
  • Låt mig berätta om Hjördis. Hjördis var festklädernas bästa vän och kom till av en händelse under partytidens glada dagar. Jag hade köpt ett par för små byxor (troligtvis reaplagg i sista storleken så min kropp kunde inte under några omständiheter förskonas). Alla (kvinnor) som någon gång kämpat på sig ett par för små byxor vet vad som händer. Likt en nygräddad fluffig muffins vräker sig över sin pappersform väller höftfettet ut över byxkanten. Smal som tjock, vältränad som otränad. Men detta satte Hjördis i sin enkelhet stopp för. Hjördis var en sönderklippt nylonstrumpa som jag helt sonika trädde in i (tänk er ett jämfotakliv, rätt ner i ena benet på strumpbyxan)  och sedan använde som en ultratight gördel (därav namnet). Inget fluff välde ut över byxkanten, ingen mage putade av jäst ölbuk och sist men inte minst- absolut inga kläder som åkte av under kvällens gång. Storvinst på så många plan. Hjördis användes och återanvändes och inget plagg var totalt uteslutet fören Hjördis hade provats som kompliment. -Men Karin, det kan bli jättebra med den tröjan till, har du testat den med Hjördis? var en vanligt förekommande fras på förfesterna.
  • Ångtvätten, även kallad sofftvätten i folkmun (ja så långt har ryktet nått) är en mackapär som min käre far investerade i för några år sedan. Tanken med denna ångtvätt var att den skulle ånga bort smuts (!) från både textiler såväl som duschväggar. Pappa rekommenderade den starkt, till alla- och det fanns ingen hejd på använingsområden (person: "jag har en så ful fläck på min matta därhemma" Pappa; TA MIN SOFFTVÄTT!) Han snålande varken med städtips eller utlåning. Vid ett tillfälle berättade jag för min kollega om pappas ångtvätt och blev något överraskad när kollegan svarade "ja men den har jag hemma hos mig!, jag hade en fläck på heltäckningsmattan, så jag lånade den av din pappa". Jahaja. Det är faktiskt MIN pappa. MIN pappas ångtvätt. I de fattiga festardagarna som nämnt ovan, där alla sista pengar lades på ett par för små jeans, fanns det inte tal om några ansiktsbehandligar. En 5 kronors ansiktsmask från HM kunde få möta skinnet på ens ansikte men detta var också på sin höjd. Tills jag kom på! Ångtvätten. Städar allt. Fixar allt. Och vad jag  kunde minnas var det precis så experterna gjorde på hudsalongen, lite ånga i huvudet var fräscht. Och längre kom inte tanken fören jag mitt i rådande ångstädning vände munstycker rätt upp i huvudet. Vilket visade sig inte vara en bra idé. Det stod ganska fort klart att ångan hos hudspecialisten troligtvis har en förutbestämd grad av värme, ett justerbart avstånd till människan som ångas och väldoftande tillsatser för en trevligare upplevelse. Detta ånghelvete luktade gammal strumpa och gjorde så jävla ont när det kändes som hela ansiktet kokades bort. Röd blev jag också. Och inte ett dugg yngre. Detta var kanske inte ett av mina stoltare ögonblick. Dock fick jag en helt annan förståelse för diverse varningstexter och hur dessa uppkommit. Och undrar ni varför det står "bör ej användas i ansikte" på er ångtvätt, så vet ni nu varför.
  • Cellulitbortsugare är namet till alternativt användningsområde idé nummer tre! Detta blev inte heller någon succé. Behovet av en hemma-cellulitbortsugare dök upp vid traumat av att upptäcka sin första cellulit- i kombination med samma ekonomiska förustättningar som vid punkt nummer två. EN CELLULIT! Det var tider det! när paniken kom antågandes av detta lilla skönhetsfel. Mitt dåtida jag skulle svimma av att se baksidan av mina lår idag. Såhär kommer dina lår se ut om 10 år Karin! Då hade det funnits en cellulitbortsugare för hemmabruk på marknaden idag gott folk. Den Karin hade aldrig gett upp. Iallafall, den ledsna celluliten skulle bort! och enligt google behövdes cirkulation, bra kost och mycket vatten. Vatten var uteslutet, så även motion. Men cirkulation skulle vi väl kunna lösa! Dammsugare- på max-på låret- KÖR! Nu i efterhand tänker jag va? vad hade jag tänkt? att den lilla pricken skulle rätas ut? att man kan fettsuga med en dammsugare? att ingen annan isåfall skulle kommit på detta tidigare? Ja så tänker jag nu, men inte då. Efter intensivt arbete med dammsugaren avslutade jag med nån billig hudcreme, för salongskänsla. Och jag kunde inte vänta på resultat! Och resultat blev det- i form av 22 blåröda sugmärken och en cellulit som nu istället var centrerad och glad istället för osynlig och ledsen.Nu har den dessutom hämtat sina 56 kompisar och jag strävar efter acceptans. Tills den dagen jag kommer på en ny revolutionerande idé- då lovar jag att ni ska få veta!
 
 
Nu med barn är det lite samma sak, man försöker ständigt komma på lösningar och användningsområden som är något smartare och lite enklare. Som tur är har jag arbetat fram en något mer fungerande impulskontroll i kombination med något bättre ekonomi. På spenderarfronten är det lite tvärt om. Allt jag äger som är dyrt förvandlas snabbt till bruksprodukter som slängs runt hej vilt. Som när necessärens innehåll får agera bete till BebisMelker under mitt egna toabesök. En 200 kr mascara för 30 sekunders ro. Jag kastar vilt likt köttbitar till en hungrig haj- och allt är snabbförbrukat. En ny sminkborste vinner ytterligare 1 minut! En sminkborste som ändå aldrig kommer få tid till mitt ansikte kan lika gärna ätas upp till fördel för den stora toalettfriden. 
 
Så nu när ni vet vad ni inte ska använda (mer än Hjördis så såkalrt, om man nu är sugen på ett 12 timmars andningsuppehåll) så vill jag veta! vad har ni för tips? vad roar ni bebis med när necessären är tom? vad använder ni mot era celluiter (tips såsom dammsugare kommer avfärdas)!
 
Nu ska vi äta lite lunch och klura på hur man skulle kunna äta och vara glad samtidigt. Något BebisMelker inte än bemästrar.
 
Åter till cirkusen!
 
/ Karin Wikström
 
 

Kommentarer :

#1: Jennyjenny.se

Tack för Hjördis-tipset och de andra roade på köpet. Har unga tips i fin kaliber men vad som funkat för två av två barn här hemma är att ha en låda och lägga i allt möjligt (OBS ej barnfarligt). Ju fler saker desto bättre. När det behövs lagas, mat, besökas toalett etc tas lådan fram och placeras på golvet. Några minuter är köpta

skriven
#2: Jennyjenny.se

Tack för Hjördis-tipset och de andra roade på köpet. Har unga tips i fin kaliber men vad som funkat för två av två barn här hemma är att ha en låda och lägga i allt möjligt (OBS ej barnfarligt). Ju fler saker desto bättre. När det behövs lagas, mat, besökas toalett etc tas lådan fram och placeras på golvet. Några minuter är köpta

Svar: Smart! jag ska genast skaffa en "nödbox"! tack för tipset! <3
Karin Wikström

skriven

Kommentera inlägget här :