Flykten till Frankrike & ett saftigt dvärghundsbröd.

 
 
 
Vissa dagar hade gärna fått vara över en stund innan de börjat. Idag är en sådan dag. Innan halva dagen passerat har jag redan hunnit:
  • Magdopp i kokhet vatten. Varken dopp i grytan eller vattenbad är avsett för kroppsdelar. Ändå tycker jag att det oftast är det enda man lyckas få något dopp på. Said ska på julfest ikväll och bad med sin mest ödmjuka röst om ett litet julgodisbak från min sida. Absolut sa jag och kokade upp vatten till chokladen, glömde bort att jag numera är en Barbamma och la magen rätt i badet. Denna bebis kommer alltså inte endast vara platt vid sin ankomst, den kommer även ha en kroppstemeratur på ca 90 grader.
  • Lastat mig själv och mitt fordon på en lastbil  Jag är egentligen emot användning av mobiltelefon vid bilkörning (så är även vårt rättsväsen) men sedan Melker började förskolan kan jag inte helt släppa telefonen under hans förskoletider- inte ens under bilfärd. Om telefonen lyser upp och jag inte kan uppfatta vad det är den vill mig, så måste jag helt enkelt ta mig en titt för att försäkra mig om att Melker inte ätit upp något dyrt eller hittat en väg ut från lokalen. Denna gången hann jag inte många meter i bilen innan telefonen blinkade till & givetivs gjorde denna gång ingen skillnad- jag måste titta. Det visade sig att Claes Ohlson hade 25% på glöggtillbehör och telefonen kunde därmed återgå till passagerarsätesläge. När jag tittade upp igen förväntade jag mig att se vägen jag för 1/3 sekund sedan färdats på, om än lite längre fram. Istället möttes jag av ett gapande stort lastbilsutrymme- redo att svälja både mitt fordon och mig däri. Som tur är hann jag aldrig köra upp  på flaket utan gjorde en tämligen skicklig "ej bli bortförd av lastbil manöver", en sådan manöver de sällan pratar om i körskolan. Jag kan nu i efterhand ångra mitt förhastade beslut en aning - kanske precis vad jag behövt, en dag i frankrike! Men med min otur vet vi nog alla att jag troligtvis hade hamnat med en fiskrensleverans till Lettland och inte i något franskt rike. 
  • Insett att vörtbröd är något man köper Jag älskar att baka, såväl bröd som tårtot och kakor. Dock är jag inte i mitt livs bästa form just nu (läs om Barbamamma i punkt ett) och tar gärna ogenomtänkt på mig bakuppdrag i någon form av illusion av att jag kan hänga av mig magen och tillhörande gravidhjärna för en stunds kökssysslor. Nu har jag såklart varit snabb och räckt upp handen för uppdraget "baka vörtbröd" till julafton. Det har nu, såhär lagom fyra dagar innan, visat sig att vörtbröd är en mindre vetenskap. Bland annat så innehåller brödet promerianskal (trodde promerian var en hund.. och om det nu är det, vilken del ska jag använda?) och lite mer avancerande ingredienser som porter (som jag trodde var nattpersonal på ett hotell... åter igen, vilken del förvntas jag komma över?). Behöver jag säga att jag stod och drog lite i plasten på ett köpe-vörtbröd i butiken? Vörtbrödsdöden kan efter denna jul bli ett vedertaget begrepp i det svenska språket.
Listan skulle kunna göras lång och innehålla händelser som gråt i offentlighet på grund av utsålda marshmallows eller bråk om rättigheter till familjeparkering när man bär sin utökadefamilj i magen- men vi håller där. För en positiv julkänsla och en fröjdefull mögtid högtid. 
 
Är ni redo för dopparedagen?
 
/ Karin Wikström
Ingen kom till skada under bakningen. Utom gravidmagen då. Den kom ju lite.. till skada.
 
PS1. Kära medtrafikanter, räds inte, jag är superskicklig på panikmanöver
PS2. Om någon av Saids kollegor är nötallergiker vill jag bara här i offentlighet skriva att mitt godis innehåller nötter- och denna information har förmedlats till Said. Om någon dör eller bli alvarligt sjuk är det alltså honom ni ska gripa, jag är bara den stackars hunsade hemmafrun. 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :