Fyr på fiskbensfläta & åldersnonchalans

Nu har det varit torka i bloggen en tid. Jag har tänkt på detta med att skriva blogg och vad det gör med min skrivlust emellanåt. Jag kan närmast likna det vid eld som brinner, eller för den delen inte brinner. När man inte önskar att något ska brinna (till exempel när man inte vill att ens hus ska brinna ner, eller att ens nystylade hår ska ta fjutt när man fylleröker) då jävlar brinner det. Elden som normalt kräver bränsle, syre och värme (ja, jag besökte lite snabbt naturvetenskap.org för klarhet i frågan) tycks plötsligt klara sig på precis vad som helst wooooosh och dina ögonfransar må vila i frid .När man däremot faktiskt vill att något ska brinna. Typ när man tänder ett värmeljus i en konstig vinkel (sådär så man bränner handen hela tiden, men man är för lat för att fiska upp ljuset) eller när man som enda räddning av livet ska tända eld i en brasa. Då vill just den elden ha perfekta omständigheter för att leva upp till sitt namn. Man matar den tålmodigt med papper, pinnar och syre! Och trots pappas förmaning om att det blir "så förbannat sotigt av tidningar" så kör man till sist in hela telefonkatalogen när pappa tittar bort. Men nej. Elden vill ha din välarbetade fiskbensfläta, dina ögonbryn och din bostad. (Ett väldigt talande exempel rörande eldens preferenser är när jag som 14-åring tände eld på min skola. Först gjorde jag och min kompanjon  precis allt för att skolan skulle ta fyr -och precis ingetnting hände. När vi däremot stunden efter tog det (offantligt) lilla förnuftet till fånga och bestämde oss för att inte syssla med sådanna dumheter kom det såkallade ögonbryns-wooooshet och inte mindre än tre toaletter fick sätta livet till).
 
Ja bloggen! precis så är det med bloggen. Har jag inte blogg så behövs inga direkta omständigheter för att skriva. Har jag en blogg så måste omständigheterna vara perfekta om det ska bli någon fjutt (kanske hade varit enklare att utelämna hela jämförelsen ovan men ack så mycket tråkigare).
 
Idag fyller lille Melker den minste nio månader! Detta har han firat med påskbrunch hos morfar och lekstuga hos faster. Under denna lekstuga passade denna mamma på att sova lite. Välbehövligt eftersom Melker fortfarande (nio månader senare) inte förstår varför han är född ut till världen och ropar ut diverse extensiella frågor till universum i genomsnitt sju ggr per natt. Detta i sig hade kanske inte varit ett problem om det inte varit så att jag behövt träffa människor. Men nu råkar jag har börjat arbeta igen och har med detta fått vetskapen om att jag åldrats minst 5 år på dessa 9 månader. Denna information har jag fått till mig genom en ungdom som bestämt skulle gissa min ålder (kommer aldrig ske igen) samt ett besök på Systembolaget som genererade i absolut noll ålderskontroll. Personen i kassan hade inte en tanke på att jag skulle kunna vara under 25 och det tänkte hon dessutom förmedla i en total körkortsnoncharans. För att förtydliga min plan så ska jag alltså sova mer för att åldras mindre.
 
 
Jag och Said i början på 2018
 
/ Karin "försökaduger"Wikström
 
PS1 Förra inlägget var uppe på topplistan och vände! Tack alla ni som läser och klickar på hjärtat <3
PS2 Det finns fler anledningar till att jag inte haft tid att blogga. En är skrivrelaterad, superhemlig och jättespännande
PS3 Preskriptionstid: Två års preskriptionstid gäller för brott med maximalt straff på fängelse 1 år,Fem års preskriptionstid gäller för brott med maximalt straff på fängelse 2 år. Tio års preskriptionstid gäller för brott med maximalt straff på fängelse 8 år (bränna ner sin skola för exempel)
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :